Samsung Galaxy S III 3. maja

Samsung Electronics objavio je da će jedan od najiščekivanijih 'smartphona' ove godine - novi model iz Galaxy serije - predstaviti dana 3. maja na konferenciji za novinare u Londonu.

Samsung je postao vodeći prozvođač smartphona prošle godine i to zahvaljujući snažnoj prodaji Galaxy serije, a najnoviji model dolazi nakon Galaxy S II modela koji je predstavljern u aprilu prošle godine.

Ova južnokorejska firma objavila je da je prodala više od 40 miliona Galaxy telefona od kada se ovaj model prvi put pojavio na tržištu u junu 2010. godine.

Samsung danas dominira tržištem "pametnih mobitela" zajedno s Appleom, a kompanija je trenutno sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta (IOC) do 2016. godine. U izjavi za javnost objavljeno je da očekuje porast prihoda. Naime, udio Samsunga na tržištu u Kini dvostruko se bio povećao nakon Olimpijskih igara u Pekingu 2008.

Galaxy S II je Samsungov najbrže prodavani telefon jer se u samo prvih pet mjeseci od izlaska na tržište prodao u 10 miliona primeraka. Ovaj smartphone nije popularan samo među potrošačima, već je takođe i nagrađen kao telefon godine u izboru Gadget Award 2011, Mobile Choice i Consumer Award 2011.

Novi model iz te megauspješne Galaxy serije najvjerovatnije će se zvati Galaxy S III. Prema glasinama s interneta, imat će 4,65 inčni AMOLED ekran rezolucije 1280x720 piksela, a pogonit će ga 1,5GHz četverojezgreni procesor i operativni sistem Android 4.0.

Ovaj mobitel bit će debeo samo 7 milimetara te će imati 12-megapikselnu BSI kameru i podršku za NFC. Takođe, možemo očekivati i podršku za LTE kao što se to već spominje i za nadolazeći Appleov iPhone 5 koji će mu, sasvim izvjesno, biti jedan od glavnih konkurenata.

Premda ništa od ovih spekulacija zasada nije i službeno potvrđeno, za 17 dana ćemo saznati kakvo iznenađenje nam priprema Samsung.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP