Srbin udarao "ćuške" švajcarskom ministru odbrane! (VIDEO)

Fudbaleri Bazela, posle titule, osvojili su i nacionalni kup u dramatičnoj utakmici i penal seriji protiv Lucerna u Bernu. Među pobednicima se našao i Aleksandar Dragović, čiji su roditelji iz Grocke, a on rođen pre 21 godinu u Beču.



Dragović je igrao do 72. minuta finalne utakmice, sasvim solidno, ali se najviše "istakao" prilikom dodele medalja i pehara, kada se poigravao sa živcima švajcarskog ministra odbrane i sporta Ulija Maurera!

Naturalizovani Austrijanac je čekajući da ministar uruči medalje svim igračima Bazela, dosadu prekraćivao tako što mu je - udarao "čuške"!? Dragović je Maurera, koji i deda može da mu bude, najpre lupio po ćeli dok je ovaj uzimao medalju. Stariji gospodin se prvi put osvrnuo da vidi ko to zbija šalu na njegov račun, međutim slabu vajdu je imao od "potrage", pošto se provokator pravio "Englez". Dragović je još dva puta dobro pljesnuo državnog funkcionera po temenu, toliko da je i njegovom saigraču Šćerdanu Šaćiriju, koji je stajao do njega, bilo vrlo neprijatno.

Maurer je možda i primetio o kome je reč, ali jednostavno nije sebi smeo da dozvoli da pred TV auditorijumom neprimereno reaguje i uzvrati madiću. Stoički je obavio zadatak, podelio je nagrade, a interesantno je da ni posle nije mnogo želeo da zameri Dragoviću, pripisujući njegov gest "viškom hormona"

- To je bio ružan deo mladalačke energije - rekao je ministar.

Posle incidenta koji je dospeo do naslovnih stranica švajcarskih medija, oglasio se i Bazel:

- Dragovića je ponela euforija, naivno je postupio, nije ni znao ko je Maurer - rekao je portparol kluba.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP