Zašto žene vole da se slikaju gole?

Pixabay
Ženama "usađeno" da dele svoje gole fotke

U poslednjih nekoliko godina čini se da je postavljanje nagih slika uzelo maha kako kod anonimnih devojaka, tako i kod slavnih osoba. Naučnici kažu da je naša spremnost da delimo takve slike sa drugima u stvari ukorenjena u našem mozgu.

Skorašnje studije su pokazale da više od pola ženskih seksualnih fantazija odražavaju želju da budu seksualno neodoljive muškarcima.

U jednoj anketi, 47 procenata žena izjavilo je da u fantazijama vidi sebe kao striptiz plesačicu, devojku iz harema, ili drugu vrstu izvođačice. 50 procenata fantazira da zabavlja više od jednog muškarca.

To istraživanje bi moglo da objasni potrebu koju neke žene imaju da se slikaju gole i zatim objavljuju svoje slike na internetu.

Zahvaljujući mobilnim telefonima sa kamerma u poslednjih nekoliko godina u javnost je "procurelo" više slika potpuno golih slavnih ličnosti, nego što je to bio slučaj u prethodna dva veka.

Veb sajtovi sa amaterskim autoportretima uzetim sa Fejsbuka i drugih društvenih mreža su postigli ogroman uspeh širom sveta.

Takvo ponašanje sa javlja i kod muškaraca, i neki istraživači veruju da su možda nasledili instinkte primitivnih predaka.

Mužjaci majmuna rutinski pokazuju svoje genitalije ženkama da bi ukazali da su zainteresovani za seks.
Izvor: Vesti-online.com

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP