Boris Tadić izgubio starateljstvo nad Rasimom Ljajićem

Predsednik DS Boris Tadić izgubio je starateljstvo nad liderom SDPS Rasimom Ljajićem, tako da će se o njemu u naredne najviše četiri godine brinuti lideri SPS i SNS Ivica Dačić i Aleksandar Vučić.

Konačnu presudu o tome ko će se starati o Ljajiću doneo je prvi opštinski sud u Beogradu, navodeći kao razlog to što “Boris Tadić više nema stalne izvore prihoda i posao, i kao takav nije pogodan za dobijanje starateljstva nad Ljajićem”.

-Ljajiću je potrebna pažnja i sigurnost, a to je nešto što Tadić više ne može da garantuje. Budući da Dačić i Vučić imaju sigurno zaposlenje u državnoj službi, kao i praktično beskonačan izvor prihoda iz državne kase, nema bojazni da će Ljajić živeti ispod nivoa na koji je navikao, kaže sudija Petar Tomašević, koji je i doneo i pročitao konačnu presudu.

- Tačno je da se više neću starati o Ljajiću, potvrdio je Boris Tadić za Njuz. On je rekao da mu nije lako zbog ovog što se dogodilo, ali da je dobro da su se višednevna agonija i neizvesnost konačno okončali.

Sa druge strane, Dačić i Vučić su uspeli da daju sve garancije da će Ljajić moći da nastavi da živi životnim stilom koji je i do sada praktikovao.

-Svesni smo da Ljajić ima jake veze sa Tadićem, ipak mu je on bio staratelj sve ove godine. Međutim, ne možemo da dopustimo da se o njemu stara neko pred kim je takođe neizvesna budućnost. Mogu da garantujem da Ljajić neće biti uskraćen ni za šta u našem domu punom topline, ljubavi i sloge, kažu Dačić i Vučić.

- Ivica Dačić i Aleksandar Vučić izrazili su želju da se o meni staraju i dobio sam garancije da će oni biti dobri staratelji. Neću da kažem da će biti bolji nego Boris Tadić. Ali nikad se ne zna. Možda jednog dana Boris Tadić ponovo bude moj staratelj, rekao je Ljajić.
Bane Grković, Viktor Marković, Njuz.net

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP