Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Nezgodna pitanja o seksu koja nikome niste smeli da postavite

Mada je seks postao svakodnevna tema, o nekim se pitanjima i dalje ne razgovara otvoreno. U nastavku teksta su neka od nih... naravno sa odgovorima.

Suze i nekontrolisani smeh tokom i posle seksa
Seks može uzburkati emocije, a utiče i na ravnotežu hormona. Upravo hormoni, kao i menstrualni ciklus, utiču na osećaj zadovoljstva, pa su moguće epizode smeha, ali i plača tokom seksa.

Vaginalna suvoća moguća je i tokom uzbuđenja
Na vaginalnu suvoću utiču hormoni, ali i oralni kontraceptivi. Oni izazivaju suvoću intimnog područja kod pet odsto žena, a osim pilula, uzrok može biti i u antihistaminima, dijabetesu, hemoterapiji, dojenju, koji znatno menjaju nivo polnih hormona, smatraju stručnjaci.

Da li je krvarenje nakon seksa razlog za brigu?
Krvavi iscedak svetlije boje može biti posledica iritacije ili trenja, naročito nakon grubljeg seksa. Ako je krvarenje učestalo, odnosno nakon svakog polnog odnosa, najbolje je da posetite ginekologa. Ono može biti posledica problema s matericom ili polnih bolesti kao što su hlamidija i gonoreja.

Svi uzroci neugodnih mirisa intimnog područja
Normalna pH vrednost vagine je od 3,5 do 4,5, ali ako te vrednosti narastu, dobre bakterije ne mogu da prežive, što izaziva neugodan miris i infekcije. Sperma ima visoki pH, koji iznosi oko 7,4, pa i učestali polni odnosi mogu izazvati neugodan miris, kao i menstruacija, zbog promene hormonalne ravnoteže.
Izvor: 24sata.hr

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP