Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Ove Android aplikacije najviše usporavaju rad telefona

Iako su opremljeni najjačim hardverom i softverom, čak i vrhunski Android telefoni i tableti pate od problema sa performansama. Bilo da je u pitanju korišćenje previše CPU-a, zauzimanje previše skladišnog prostora ili trošenje baterije brže nego što ona može da se napuni. Glavni krivac su naravno aplikacije.Sigurnosna kompanija AVG je sada objavila listu aplikacija koje su odgovorne za pomenute probleme na Android uređajima, a odnosi se na drugo tromesečje ove godine.

Aplikacije su podeljene u dve grupe. Prvu grupu čine aplikacije koje su inicirane od strane korisnika, a ovde je najveći problem Snapchat. Snapchat je uspeo čak i da prestigne Facebook po usporavanju performansi uređaja, a za ovo je zaslužno simultano korišćenje kamere, Wi-Fi/cellular podataka i GPS-a. Još jedan neočekivani "uljez" jeste i Tumblr, koji je izlistan kao aplikacija koja troši najviše podataka - više i od Netflixa i Spotify-a kombinovano. Kada su u pitanju aplikacije koje se autromatski pokreću ili rade u pozadini, na prvom mestu je Facebook, a sledi ga Google Play Services.

AVG ističe da ne želi da uplaši Android korisnike. Cilj ovog izveštaja je da obavesti korisnike i ukaže im na to koje aplikacije treba izbegavati. Naravno, prisustvo ovih aplikacija na AVG-ovoj listi takođe ukazuje i na to da su ovo najpopularnije aplikacije, što kod korisnika može stvoriti nedoumicu šta da čine.

izvor: benchmark.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP