Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Kako da pročitate knjigu za 90 minuta? Sa ovom aplikacijom!

U pitanju je aplikacija Spritz koja je donela novi vid čitanja u kojem nema potrebe za pomeranjem očiju, već je potrebno da se fokusiramo samo na jednu tačku. Ona je za sada dostupna samo na Galaxy S5 smartfonu i Gear Fit pametnom satu.


Uskoro ćemo, verovali ili ne, moći da pročitamo kompletnu knjigu koja ima oko 300 stranica za manje od 77 minuta. Kako bi ovo uspeli, neophodno je da pročitamo oko 1000 reči u minuti, a u tome će nam pomoći aplikacija Spritz koja se već pojavila na Samsung Galaxy S5 smartfonu i Gear Fitpametnom satu.

Svaka reč koju pročitamo ima ORP (Optimal Recognition Point), odnosno optimalnu tačku prepoznavanja. ORP je uglavnom na levoj strani reči, i kako čitamo naše oči prelaze sa jedne na drugu, često preskačući kraće reči. Kada oči pronađu ORP mozak automatski počinje da procesuira značanje reči koju gledamo.

Spritz pokazuje ORP crvenom bojom, a pozicija reči je uvek na istom mestu što znači da nemamo potrebu za pomeranjem očiju. Ova tehnologija i način čitanja je odlično rešenje za manje uređaje kao što su smartfoni ili pametni satovi, i uz pomoć nje nema potrebe za skrolovanjem ili zumiranjem.

Aplikacija Spritz će omogućiti da pročitamo između 250 i 1000 reči u jednom minutu, dok prosečan čovek za isto vreme pročita od 200 do 400 reči.

(Izvor i foto: Telegraf/Dnevno.rs)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP