Knjiga o srpskom humoru objavljena u Njujorku

Janjira Sombatponsiri (Foto: appra.net)
Ugledni njujorški Sirakuza univerzitet upravo je objavio knjigu "Nenasilna borba i humor u Srbiji" profesorke Fakulteta političkih nauka u Bangkoku dr Janjire Sombatponsiri, saopštila je danas Sekcija satiričara Udruženja knjizevnika Srbije.
 
Knjiga u kojoj su analizirani brojni aforizmi srpskih autora, članova Beogradskog aforističarskog kruga i UKS nastala je na osnovu doktorske disertacije autorke.

Autorka knjige je pre nekoliko godina odbranila doktorsku disertaciju na Univerzitetu u Bangkoku, a u uvodu knjige ističe da su "popularne teme aforizama devedesetih godina prošlog veka u Srbiji bile vezane za ratove, sankcije, nestašice osnovnih dobara i licemernu i represivnu prirodu Miloševićevog režima".

Pored ostalih, dr Janjira Sombatponsiri, koristila je aforizme iz dokumentarnog filma autora Borisa Mitića. Među zastupljenijim autorima aforizama u njenoj studiji o nenasilnoj borbi i humoru su Aleksandar Baljak, Slobodan Simić, Aleksandar Čotrić, Milan Beštić, Raša Papaš, Rastko Zakić, Rade Jovanović, Zoran Rankić i Bojan Ljubenović.

Tanjug

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP