Evrovizija 2015: Nevažeći glasovi Crne Gore i Makedonije!

Na zvaničnoj interet stranici Evrosonga danas je objavljeno da u finalnom glasanju za pesmu Evrovizije, nisu uručunati glasovi žirija Crne Gore i Makedonije, već da su bodovi dodeljeni isključivo na osnovu glasova publike.
 
Kako je kratko navedeno na sajtu, rezultati glasanja žirija Makedonije i Crne Gore isključeni su nakon konsultacija sa zvaničnim posmatračem glasanja, na osnovu odluke Izvršnog supervizora i predsednika referentne grupe.

Konkretan razlog za ovakvu odluku nije naveden, najavljeno je tek da će se o tome raspravljati u junu, na sastanku organizatora.

Po pravilima Evrosonga, glasovi žirija se ne računaju u slučaju tehničkih problema ili kršenja pravila.

Bojana Stamenov, koja je u glavnom gradu Austrije branila boje Srbije, pevajući pesmu "Beauty never lies", plasirala se na 10. mesto, sa ukupno 53 boda.

Pobednik sinoć održanog jubilarnog, 60. Evrosonga je Švedska, a pesma "Heroes" koju je izveo Mans Zelmerlov ponela je titulu najbolje kompozicije Starog kontinenta, na takmičenju u Beču. Drugu poziciju zauzela je Rusija, a treću Italija.Glasanje je počelo najuspešnije baš za kandidatkinju Srbije, pošto je 12 poena dobila od Crne Gora, a potodom je od Makedonije dobila 10 glasova.

Kako su preneli mediji, pred nastup predstavnice Srbije, na trgu ispred Većnice, dogodio se incident, kada se jedan muškara popeo na binu, na kojoj se nalazi veliki ekran i počeo da maše zastavama Albanije, Kosova i "Velike Albanije". Redari su odmah reagovali i uklonili ga sa bine.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP