POVRATAK OTPISANIH - Debata o kultnoj seriji

Na 8. AgitPoP i Parobrod debati o pop kulturi televizijskih serija u ponedeljak, 25. maja, u Ustanovi kulture Parobrod biće održana debata o popularnoj seriji "Povratak otpisanih", najboljem srpskom TV serijalu ikad, najavio je UK Parobrod.


                                       
Glumačka ostvarenja u seriji Dragana Nikolića, Voje Brajovića, Pavla Vujisića, Steve Žigona, Zlate Petrović, Aleksandra Berčeka i Vasilija Pantelića spadaju u antologijska ostvarenja jugoslovenskog i srpskog glumišta.

Svih 13+13 epizoda jednog i drugog serijala mogu se posmatrati kao zasebni celovečernji filmovi čiji nivo nisu dosegla ni najpoznatija skorašnja srpska blokbaster ostvarenja.

U najavi debate istaknuto je da u trenutku kada je nacija podeljena oko rehabilitacije Draže Mihailovića, ne postoji niko ko neće reći da je "“Povratak otpisanih"” uz "“Grlom u jagode"” naš najbolji igrani TV serijal ikad, apstrahujući bilo kakav ideološki prizvuk, pred nedostižnim visinama produkcije, režije, montaže, scenografije, muzike, kamere i ponajviše dramaturgije i glumačke podele tog serijala iz televizije Beograd 1976/77.godine.

Otpisani su bili i jedna od prvih serija po današnjem uzoru, koja je usled ogromne popularnosti imala sezonske nastavke, odnosno bila kontinuitet prvog crno-belog dela iz 1974. autorskog tandema: reditelj Aleksandar Đordjević i scenarista Dragan Marković.

Na 70.godišnjicu završetka Drugog svetskog rata i antifašističkog oslobodjenja, na nekadašnji Dan mladosti 25. maj, o polularnoj seriji razgovaraće neposredni akter glumac Brajović, novinar i kolumnista Draža Petrović, sin jednog od najpoznatijih epizodista Bogoljuba Petrovića i rediteljka Ana Maria Rosi. Moderator razgovora je Jelena Đurović.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP