Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

VIDEO: Uznemirujući tutorijali na YouTube-u: Kako da same obavite abortus

Čile je jedna od šest zemalja u svetu u kojima je abortus zakonom zabranjen, bez obzira na okolnosti zbog kojih je došlo do trudnoće. Nevladina organizacija Miles Chile odlučila se na radikalan način privlačenja pažnje povodom ovog problema. Njene napravile su seriju sarkastičnih video tutorijala u kojima objašnjavaju ženama kako da same prekinu neželjnu trudnoću.

Od bacanja pred autmobil u pokretu do padanja niz stepenice, ove žene pokušale su da skrenu pažnju na veoma ozbiljan problem i negativan efekat oštrih zakona koji zabranjuju pobačaj bez obzira na okolnosti.

Klaudija Dides, direktorka ove nvo izjavila je da je krajnje vreme da Vlada Čilea ukine zabranu ovog zakona i da se ponaša u skaldu sa demokratijom koju propagira.

- Ova kampanja je namenski prvokativna, ali u realnosti žene zaista savetuju da padnu niz stepenice kako bi se povredile i prekinule trudnoću – objasnila je Klaudija Dides. 

Zakon o zabrani abortusa u Čileu, jednoj od  najkonzervativnijih zemalja Južne Amerike, donet je 1989., a dok neki veruju da bi ga trebalo izmeniti, drugi misle da upravo ovaj zakon štiti žene.

Slučaj čileanske devojčice koja je ostala u drugom staju pošto ju je silovao majčin partner, pokrenuo je nacionalnu debatu o abortusu, međutim od 2013. ovaj problem se nije rešio.
Izvor: zena.blic.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP