RECEPT: Sok koji za pet dana skida tri kilograma

Sok ubrzava sagorijevanja kalorija, pomaže kod izbacivanje viška vode iz tijela, čisti organizam od toksina, hrani vaše tijelo vitaminima i mineralima, pomaže kod problema s mjehurom i kod grčeva, a uz to za pet dana s njime možete skinuti i do tri kilograma (naravno, uz uravnoteženu prehranu i neku laganu fizičku aktivnost). 

Foto: HealthyFoodImages / Pixabay

Sirov sok od peršina jedan je od najjačih sokova. Ne smije se nikad odjednom uzimati u većim količinama od 30 do 60 grama, pa i kada se miješa s velikim količinama soka od mrkve ili soka od nekog drugog povrća, kao što je npr. celer, salata glavatica ili špinat. Udio soka od peršina ne smije nikad biti prevelik u odnosu na količinu ostalih sokova.

Sirov sok od peršina ima svojstva koja su vrlo važna za izmjenu kisika u organizmu, te za normalno funkcioniranje nadbubrežne žlijezde i štitnjače. Životne tvari u peršinu nalaze se u takvom međusobnom odnosu da pomažu održavanje zdravog slanja u krvnim sudovima, osobito u kapilarama i arteriolama.

Peršin je izvrsna hrana za urogenitalne organe. Od velike je pomoći kao lijek protiv kamenca u bubrezima i mjehuru, protiv albuminurije (izlučivanja bjelančevine u mokraći), upale bubrega i drugih bubrežnih bolesti. S velikim uspjehom primjenjuje se i kod vodene bolesti.

Osim toga djelotvoran je protiv svih bolova povezanih s očima i očnim živcima. Slabe oči, rožnjača, siva mrena, upala očne spojnice, upala očiju u svim stadijima te proširenje zjenica učinkovito se liječe, ako se pije sirov sok od peršina pomiješan sa sokom od mrkve i kombiniranim sokom od mrkve, celera i endivije.

Nikad nemojte piti prevelike količine čistog sirovog soka od peršina, jer se radi o tako jakoj koncentraciji koja bi mogla prouzročiti smetnje živčanog sustava. Ali je zato od velike koristi, ako se uzima pomiješan s drugim sokovima.

Strogo uzevši peršin pripada skupini biljaka iz porodice štitarki, odatle njegovo jako, koncentrirano djelovanje. Primjenjuje se s velikim uspjehom kod dobivanja menstruacije, pomiješan sa sokom od cikle ili s mješavinom soka od cikle, mrkve i krastavaca. Grčevi kao posljedica menstrualnih tegoba ublažuju se pijenjem te mješavine, a često i nestaju, ako su iz jelovnika izbačeni proizvodi sa škrobom i šećerom.

Savjeti: 


Svježi peršin je bolji od suhog. Ako morate kupiti suhi peršin, birajte onaj iz organskog uzgoja.
Birajte peršin sa lišćem tamno-zelene boje. Izbjegavajte grane koje imaju žućkastu boju ili koje su uvenule – to je znak da su stare ili oštećene.
Svježi peršin možete pohraniti u hladnjaku, u plastičnoj vrećici. Ako je peršin uvenuo, pošpricajte ga sa malo vode, prije nego ga stavite u hladnjak.



Recept za sok

Sastojci: 
 
1 manji stručak neprskanog svježeg lista peršina
1 neprskani limun
1 čaša vode (2-3 dl)

Priprema:

Operite dobro peršin, ogulite limun i stavite ih u sokovnik.

Iscijedite u sok te u njega dodajte oko 2-3 dl vode.

Ako nemate sokovnik, ocijedite limun i pomiješajte sa vrlo sitno nasjeckanim peršinom te u to dodajte vodu i tako popijte.

Upotreba:

Ukus nije “rajski”, ali je podnošljiv. Ako ga ne možete piti ovakvog, dodajte malo stevije, meda ili javorovog sirupa.

Sok bi trebalo piti svako jutro na prazan želudac i to samo pet dana.

Potom je potrebno napraviti pauzu deset dana.

Nije preporučljivo za trudnice i dojilje.

Probajte već sutra!

juicing-for-health.com
dnevno.hr
sirovahrana.hr

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP