Supa od lubenice

Foto: piyato, FreeDigitalPhotos.net
U poslednje vreme pronašli smo puno zanimljivih recepata kako upotrebiti lubenicu. Medju njima i ovaj za - supu! Slano-slatku, a hladnu, idealnu za letnje dane!

Potrebno za četiri osobe:

- oko 500 grama lubenice iseckane na manje kriške

- dva manja paradajza, oljuštite i sitno iseckajte

- pola krastavca, oljuštite i iseckajte

- trećina crvenog luka, sitno isecaknog

- manja ljuta papričica, sitno iseckana

- kašičica iseckanog svežeg bosiljka

- jedna i po kašičica vinskog sirćeta

- pola kašike maslinovog ulja

- so i biber po ukusu

- 120 grama feta sira, izmrvljenog

- 2 kašičice iseckane sveže mente


Priprema:


U dublju posudu stavite lubenicu (odvojte u drugu posudu 100 grama, za kasnije), paradajz, krastavac, luk i ljutu papriku. Prelijte sirćem i ostavite tak 15 minuta. Promešajte dva, tri puta ua to vreme, kako bi svi sastojci povremeno bili u kiselini.

U marinirano povrće dodajte bosiljak, maslinovo ulje, so, biber, i još jednom sve dobro izmešajte. Dodajte preostalu lubenicu i ostavite čorbu u frižideru, od 30 do 60 minuta. Pre služenja, u svaki tanjir ili činiju sa čorbom, namrvite malo fete, pospite svežom mentom i uživajte!

Autor: mondo.rs

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP