Facebook Live sada svima dostupan: Emitujte svoje video snimke uživo!

Fejsbuk će mobilnim aplikacijama dodati poseban prostor za "Lajv", gde će korisnici moći uživo da gledaju najpopularnije video snimke, lakše da dođu do snimaka koji ih interesuju razvrstavanjem po temama, ili da vrše pretragu. Gledalac video snimka takođe može da pozove svoje prijatelje da gledaju snimak istovremeno kad i on. 



Facebook, očigledno, pokušava da se nametne kao rival za YouTube. Uživo emitovanje video snimaka je "prirodni razvoj" strategije čiji cilj je da korisnicima ponudi sve interaktivnije sadržaje, rekla je Fidži Simo za agenciju Franspres.

Oni koji šalju snimke mogu da ograniče njihovo širenje na određenu grupu na Fejsbuku, ili na osobe pozvane na "događaj" na toj mreži: to bi na primer moglo da posluži da zvanice koje nisu mogle da dođu vide neku proslavu ili privatni koncert. Reakcije gledalaca (like, haha i druge kao na primer Grr za ljutnju) takođe će se odmah ; pojavljivati u obliku malih simbola dok se emituje snimak.

Funkcija "Lajv" lansirana je prošlog leta, prvo samo za slavne, a kasnije je početkom godine proširen na širu publiku. Danas dozvoljava da se video snimci napravljenih na mobilnom telefonu šalju uživo iz oko šezdeset zemalja sa Eplovim Ajfonom, a radi se na tome da se uključe i telefoni koji rade na android sistemu, koji koristi Gugl.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP