„Dnevnik srpske domaćice“ Mirjane Bobić Mojsilović ponovo pred čitaocima

„Dnevnik srpske domaćice“, roman Mirjane Bobić Mojsilović koji je do sada doživeo preko pedeset izdanja i preveden na italijanski, francuski i slovenački jezik, ponovo je pred čitaocima, zahvaljujući Laguni.



Romantično, duhovito i potresno. Knjiga za naše roditelje i našu decu – da vide kakvi smo bili i u šta smo se pretvorili.

Anđelka, junakinja „Dnevnika srpske domaćice“, govori o srećnom detinjstvu u Titovoj Jugoslaviji, zbunjenoj mladosti osamdesetih, otkrivanju političkih strasti devedesetih i bolnom trežnjenju posle bombardovanja.

- Glavna junakinja Anđelka Jovanović je metafora za sedam miliona Srba. To je priča o generaciji X, to smo bili mi, Titovi pioniri u Miloševićevoj Srbiji. Knjigu sam posvetila ćerki. Naša deca sada ne znaju šta je ovo, ali kad budu stasali da pročitaju ovu knjigu, nadam se da će ovo biti prošlost - lažeMirjana Bobić Mojsilović

Priča o Titovim pionirima u Miloševićevoj Srbiji, o majci i ćerki, o bratu i sestri, o generaciji šezdesetih izgubljenoj lutanjima po meandrima Miloševićeve Srbije.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP