Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Ova aplikacija će zauvek promeniti način fotografisanja noću!?

Većina korisnika ne želi previše da uči, već da pri ruci uvek ima gotovo rešenje za pravljenje kvalitetnih noćnih fotografija, I to po mogućstvu pametnim telefonom. Florijan Kajnc iz Googleovog odeljenja za istraživanja napravio je probnu aplikaciju koja bi mogla zauvek da promeniti način fotografisanja noćnih prizora, bez potrebe za korišćenjem skupocenih  fotoaparata, odnosno stativa.

Ermerspik / Pixabay

Aplikacija, koja je nastala kao plod internih izazova u Google Research labu, omogućava korisniku potpunu kontrolu ekspozicije, fokusa, ISO vrednosti… To, naravno, nije dovoljno da se dobije idealna fotografija u noćnim uslovima, ali Kajnc je u aplikaciju implementirao ono što je do sada poznato kao “burst” način fotografisanja.

U jednom kadru, na Google Pixel i Nexus 6P pametnim telefonima, na kojima je sprovedeno testiranje aplikacije, Kaknc je svojom aplikacijom napravio 64 fotografije, koje su nakon napredne obrade posebnim algoritmima “očišćene” od šuma i svih ostalih anomalija.

Rezultati su prilično impresivni jer su fotografije snimljene bez ikakvih dodatnih stabilizatora, stativa, tripoda i slično.

Iako je ovo samo eksperimentalna faza testiranja aplikacije, mnogi se već sada nadaju da bi u skoroj budućnosti moglo da dođe i do javne produkcije.

Izvor: zimo.dnevnik.hr / B92.net

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP