Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Vreme u aprilu: I sunce i kiša!

Do 4. aprila nas čeka toplije i uglavnom suvo vreme, sa srednjom dnevnom temperaturom od 13 do 17 stepeni. Duvaće umeren, povremeno i jak jugoistočni vetar.

Photo: ADD / Pixabay

Zatim se do 9. aprila očekuje  češća pojava kiša i pljuskova. Od 10. aprila do kraja meseca biće malo toplije, s najvišim dnevnim temperaturama od 16 do 24 stepena.

Kiša mestimično ili kratkotrajni pljuskovi praćeni grmljavinom predviđaju se oko 12, 13, 16, 18, 23, 26. i 30. aprila.

Pogledajte i očekivanu prognozu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije po konretnim danima u toku ovog meseca.

Politika / RHMZ

Sezonska prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda


MAJ 2017: Srednja mesečna temperatura i mesečna količina padavina u granicama višegodišnjeg proseka. Majske kiše.

Srednja minimalna temperatura vazduha u maju imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost majske srednje minimalne temperature vazduha od 13.3ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u maju biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.1ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom maja biće oko 24.1ºS.

Mesečna suma padavina tokom maja biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 2 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini majska suma padavina iznosiće oko 48 mm.


JUN: Prosečno topao i prosečno vlažan


Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.3ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost junske srednje minimalne temperature vazduha od 16.0ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.4ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom juna biće oko 26.8ºS.

Mesečna suma padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 5 mm u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini junska suma padavina iznosiće oko 88 mm.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP