Prijavljene prve posledica bizarne igre "Plavi kit": Šta je uradila devojčica iz Bečeja?

Odeljenju za visoko tehnološki kriminal prijavljen je prvi slučaj koji ima veze sa bizarnom igrom "Plavi kit". Devojčica (12) iz Bečeja stigla je do trećeg nivoa u igri "Plavi kit" i na njenom telu uočen je crtež u obliku kita, koju učesnici u ozloglašenoj internet igrici crtaju na svom telu, piše RTS.


Foto: twitter printscreen

Učenica je izjavila da je "igru" instalirala na "Gugl" aplikaciji na mobilnom telefonu svoje majke.

Apeluje se na roditelje da proveravaju aplikacije na mobilnim telefonima i tabletima svoje dece i ako primete aplikaciju te igrice odmah obaveste policiju.

Prva meta "Plavog kita" u Srbiji bio je dečak od koga je igra tražila da se samopovređuje, a kada je hteo da je obriše počele su da mu stižu pretnje.

Podestimo, igra "Plavi kit" kruži internetom u zemljama u okruženju. U njoj se deca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo.

Koliko je cela stvar opasna, govori i to što se povodom ove opasne igre nedavno oglasilo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, koje je izdalo upozorenje roditeljima i nastavnicima da obrate pažnju na ponašanje dece.

U saopštenju se kaže da je igrica "Plavi kit" pre svega je usmerena na mlađu populaciju, a izgleda ovako: u periodu od 50 dana igranja pred decu se postavljaju različiti zadaci, u početku manje opasni poput gledanja horor filmova, zatim samopovređivanja urezivanjem plavog kita na rukama, a sve se završava pozivom na izvršenje samoubistva.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP