Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Android Go - operativni sistem Android Oreo za slabije smartfone

Reč je o Guglovom operativnom sistemu Android Go (Oreo edition) - verziji operativnog sistema Android Oreo, namenjenoj mobilnim uređajima sa slabijim karakteristikama, koja je već ustupljen proizvođačima uređaja i developerima, a uskoro će biti dostupan i korisnicima, prenosi The Verge. 

Prinscreen YouTube/PhandroidAndroid Go je verzija Androida Oreo programirana tako da ponudi bolje performanse na pametnim telefonima sa 512MB ili 1GB RAM-a. Poređenja radi, smartfon Pixel 2 ima 4GB RAM-a, dok iPhone X ima 3GB RAM-a. Samsungov Galaxy Note 8 nudi čak 6GB RAM-a.

Iako je teško postići da isti operativni sistem podjednako radi na flegšip i najjeftinijim uređajima, Google tvrdi da će savladati taj izazov. Tako će uređaji sa Android Go operativnim sistemom koristi i "Go verzije" brojnih Googleovih aplikacija: Google Assistant, Google Maps, Gmail i druge.

Neke aplikacije, kao što je YouTube Go, imaju posebnu mogućnosti za preuzimanje sadržaja putem Wi-Fi mreže, dok su ostale Go verzije prilično manje od standardnih aplikacija. Manje aplikacije i "lakši" OS koriste manje memorije, pa uređaji sa slabijim specifikacijama imaju bolje performanse.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP