Google promenio GMail

GMail sad ima Confidental Mode, odnosno mod rada u kojem je moguće slati mejlove, koji će se samouništiti za određeno vreme i neće ostaviti nikakav trag ni kod pošiljaoca ni kod primaoca. Takođe, sad je GMail mejlove moguće zaključati SMS lozinkom i bez nje sadržaj mejla neće biti vidljiv nikom, osim onome ko dobije „ključ“ u SMS poruci i unese ga u mejl.'


Foto: Promo/Google

Set funkcija i novosti dolazi i pod modom Information Rights Management, koji omogućava sprečavanje prosleđivanja mejla, pravljenja kopije ili štampanja mejla koji ste poslali.

Uz sve ovo i upozorenja na lažne, spam i zloćudne mejlove su pojačana i lakše ih je uočiti.

Od ostalih novosti trebalo bi izdvojiti podsetnike, koji će vas upozoravati da niste odgovorili na neki bitan mejl, kao i pametne odgovore, koji se već neko vreme nalaze u aplikaciji GMail za Android i iOS. Ove funkcije su zasnovane na mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji, koja će dobijati nova zaduženja u sledećim GMail verzijama za aplikacije i veb paltformu.

Novi GMail je već stigao za poslovne Google korisnike, a običnim korisnicima će biti dostupan ovih dana, kroz „Settings“ dugme, uz vizuelni podsetnik da je novi GMail spreman za probu.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP