Hrana koja ublažava gorušicu

Gorušicu izaziva loša probava i nezdrava ishrana. Pročitajte koju je hranu dobro jesti kada imate gorušicu.


Pixabay

Banane

Banana ima prirodno dejstvo protiv kiselina. Ona pomaže kod lošeg varenja. Najmanje jedna banana dnevno će sprečiti pojavu gorušice.

Kupus

Kupus je bogat vlaknima i veoma dobar u lečenju gorušice. Prirodna vlakna i enzimi u kupusu smanjuju količinu kiseline u telu.

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice su bogate vlaknima i antioksidantima. Uključite u ishranu jednu porciju dnevno ovsenih pahuljica kako biste sprečili probleme sa želucem.

Morska hrana

Riba sadrži taurin koji umanjuje količinu želudačne kiseline.

Đumbir

Đumbri je odličan u lečenju gorušice. On umanjuje količinu kiselina u telu. Pojedite malo đumbira kako biste na prirodan način umanjili bol izazvan gorušicom

Mleko

Mleko je dobro da pijete kada imate gorušicu jer je bogato kalcijumom. Takođe, u kombinaciji sa medom, mleko ublažava upalu želuca.

Jogurt

Jogurt je bogat antiosidantima i kalcijumom što pomaže normalnom varenju. Jedna šolja jogurta dnevno će sprečiti pojavu gorušice.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP