Da li Miroslav Mišković kupuje B92?

Vlasnik „Delte" Miroslav Mišković pregovara o kupovini više od 20 odsto akcija RTV B92, pise beogradski dnevnik Press


Advokati „Delte" razmatraju mogućnost preuzimanja paketa od 21 odsto akcija koje su u vlasništvu konzorcijuma okupljenog oko biznismena Slobodana Vučićevića, pise Press

- „Delti" su nedavno, preko posrednika, ponuđene akcije RTV B92. Tu ponudu sada razmatraju Mišković i njegovi advokati... - kaže sagovornik Pressa blizak Vučićeviću. On napominje da „vlasnici akcija" očekuju milionsku ponudu Miškovićeve kompanije. - RTV B92 možda nije profitabilna, ali je veoma uticajna medijska kuća i u skladu sa tim mi očekujemo ponudu koja se meri u milionima evra - objašnjava izvor našeg lista.
U B92 su bili vidno iznenađeni informacijom da vlasnik „Delte" planira kupovinu njihovih akcija. Direktor i glavni urednik B92 Veran Matić kaže da prvi put čuje za ovu informaciju.
- Ne znam ništa o tome! Istina je da je Slobodan Vučićević suvlasnik naše televizije, ali on ne može da proda akcije „trećim licima" sve dok ih on najpre ne ponudi nama... - bio je iznenađen Matić.
Međutim, izvor Pressa juče nam je objasnio da će B92 morati da pristane na prodaju akcija Miroslavu Miškoviću ukoliko on Vučićeviću ponudi veću cenu od one koju mogu da plate „stari akcionari".
- Ako „Delta" ponudi Vučićeviću iznos koji ne mogu da prate sadašnji vlasnici, oni će morati da pristanu na Miškovića kao partnera. To se u ekonomskoj teoriji zove „neprijateljsko preuzimanje"... - navodi sagovornik Pressa. U „Delti" nisu hteli da komentarišu naša saznanja, a Slobodan Vučićević nije odgovarao na brojne pozive naših novinara.
Izvor: Press online

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP