Svinjski grip stvoren u laboratoriji kao vojno-biološko oružje?

Prema uverenju dvojice uglednih novinara koji su razgovarali s visoko pozicioniranim osobama u UN-u i WHO-u, epidemija novog soja virusa svinjske gripe u Meksiku je rezultat vestacki proizvedenog patogena, piše Online Jurnal.

Novinar iz Mexico Cityja tvrdi da je jedan od vodećih UN-ovih naučnika pronašao određene zajedničke crte, odnosno slične načine prenošenja virusa svinjske gripe s virusom ebole te virusom HIV-a/AIDS-a, koje upućuju da su genetski modifikovani kako bi postali vojno-biološko oružje.
Taj UN-ov naučnik je uvjeren da su i virus svinjske gripe, A-H1N1, i virusi ebole i HIV-a ustvari vojno-biološka oružja.

Kao dokaz navode da je uobičajen slijed događaja da virus gripe pređe sa svinje na čovjeka, a u ovom slučaju to se nije dogodilo jer među svinjama nije zabilježena zaraza virusom A-H1N1. Nadalje, virus A-H1N1 se sastoji dijelom od gena američkih svinja, dijelom od sojeva ljudske i ptičje gripe te gena virusa euroazijske svinjske gripe.
Drugi novinar iz Jakarte tvrdi da se čelnici iz WHO-a pribojavaju da zbog toga što virus A-H1N1 u sebi ima genetski materijal virusa H5N1, odnosno ptičje gripe, da je genetski modifikovan kako bi prelazio sa jedne vrste na drugu.
Navodno su američki naučnici iskopali tijelo ženske osobe koja je umrla 1918. godine od španske gripe te iskoristili genetski materijal virusa španske gripe kao bazu, temelj iz kojega je genetskom manipulacijom nastao virus H5N1. Sve se to događalo u laboratorijima u vojnoj bazi Fort Detrick iz koje je također proizašao novi soj antraksa nazvan ames.
(javno)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP