Majkl Džekson umro

Los Anđeles tajms je javio da je pop zvezda Majkl Džekson preminuo u 50. godini života. Ispred bolnice i Džeksonovog doma se okupljaju njegovi obožavaoci.

Majklu Džeksonu (50), koji se navodno borio sa rakom kože, pozlilo je u kući u Los Anđelesu. Bolničari su morali da mu daju veštačko disanje, i hitno je hospitalizovan. Pevač, koji nije davao znake života, hitno je prebačen u bolnicu u Los Anđelesu pošto mu je srce otkazalo. BBC nezvanično saznaje da je kralj popa preminuo.

Los Anđeles tajms je na svojoj internet stranici naveo da su lekari u četvrtak posle podne po lokalnom vremenu proglasili Džeksona mrtvim pošto je u bolnicu dovežen u dubokoj komi. Ranije u toku dana bolnička služba je Džeksona našla u njegovom domu u besvesnom stanju, prethodno je javio LAT.
Neki američki mediji naveli su da je pevač doživeo srčani udar.
Los Anđeles tajms je preneo da su bolničari izveli reanimaciju na licu mesta pošto Džekson nije disao, pre nego što su ga prebacili u bolnicu u Los Anđelesu, javio je Rojters.
Portparol slavnog pevača nije dostupan za komentar.

Džekson je trebalo da 13. jula u Londonu počne seriju povratničkih koncerata, koji bi trajali do marta 2010.
Slavni pevač, koji je karijeru počeo u porodičnom dečjem bendu Jackson 5, bio je jedan od najpopularnijih muzičara na planeti, 13 puta je dobio Gremi, i dva puta je ušao u Rokenrol kuću slavnih.
Tokom karijere, Majklova fizička transformacija iz Afroamerikanca u belca bila je predmet mnogih tračeva. Pevač je dva puta bio u braku, i ima dva sina i ćerku.
Pre šest godina, Džekson je optužen za seksualno zlostavljanje dečaka Gevina Alvareza, koji je u doba zločina imao 14 godina. Suđenje je počelo 2005, ali Džekson je oslobođen svih optužbi.
Džekson je trebalo uskoro da započne seriju od 50 koncerata u londonskoj areni O2, ali britanski mediji su nedeljama pisali da je on previše slab i bolestan da bi mogao da nastupi.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP