Panajotis Zavos klonirao mrtvu devojčicu

U ekskluzivnom intervjuu za nedeljni Pressmagazin, dr Panajotis Zavos je na pitanje zašto se igra boga i da li će u svojoj laboratoriji u Kentakiju stvoriti monstruma odgovorio da mu nije namera da klonira samog sebe ili nekog bogataša koji će platiti za večni život, već da je isključivo ceo njegov istraživački rad usmeren u reproduktivne svrhe

Ovog doktora jedni smatraju ludim i opasnim naučnikom, a drugi genijalcem. Kada je pre mesec objavljeno da je američki naučnik kiparskog porekla napravio prvi embrion klona mrtve desetogodišnjakinje, svet je bio u šoku. Četiri žene pristale su da učestvuju u njegovom eksperimentu. U njih je usađeno 11 od 14 kloniranih embriona. Nijedna, međutim, nije uspela da održi trudnoću do kraja.
Ali to je tek početak. Jer, kako je doktor Panajotis Zavos otkrio ekskluzivno za Pressmagazin - rođenje prvog kloniranog deteta očekuje u narednih godinu ili dve!

Na pitanje zašto se igra boga i da li će u svojoj laboratoriji u Kentakiju stvoriti monstruma, kaže „da mu nije namera da klonira samog sebe ili nekog bogataša koji će platiti za večni život, već da je isključivo ceo njegov istraživački rad usmeren u reproduktivne svrhe".
On ne misli da je kloniranje nehumano, već da će doprineti kvalitetu ljudskog života i napretku nauke. Posle odluke američkog predsednika Baraka Obame da se ponovo dozvole istraživanja sa matičnim ćelijama, ono što možemo očekivati uskoro je da će svet zaista ugledati prvi ljudski klon. A „otac" će mu, po svemu sudeći, biti dr Panajotis Zavos, koga svetski mediji nazivaju pionirom reproduktivne medicine i „opasnim čarobnjakom".
Na pitanje Kako će izgledati prvi ljudski klon - da li će to biti savršena osoba ili ljudsko biće, kontroverzni naucnik je za Press odgovorio:
- Mi ne znamo da li će rezultat našeg truda izroditi nešto savršeno. Na takva pitanja odgovaram da je, prema Bibliji, samo Bog savršen, ali smo mi, kao ljudi, stvoreni po uzoru na Boga. Dobro je biti savršen, a pošto nismo, možemo samo težiti perfekciji. To pokušavam svakoga dana. Naši kritičari nas iznova i iznova podsećaju na ovu činjenicu. Iako oni sami nisu savršeni, mogu da zahtevaju perfekciju. Za poslednjih 30 godina, koliko se bavim ljudskom reproduktivnom medicinom, nikada nisam bio umešan u rođenje bilo čega osim normalnog deteta. Insistiraću da tako ostane.
Kompletan tekst: Press Online

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP