Lopovi prerušeni u Nika Slotera

Naoružani lopovi odeveni u havajske košulje i dobrano preplanuli od sunca u po bela dana usred Kana opljačkali juvelirnicu „Kartije“ i odneli nakit vredan 15 miliona evra.

Pljačka je bila krajnje jednostavna - jedan imitator čuvenog TV detektiva Nika Slotera ušao je u ponedeljak u „Kartijeovu“ zlataru u elitnom delu Kana i izvukao pištolj. Potom su dva saučesnika s motociklističkim kacigama na glavama ušla u radnju, pokupila dragocen nakit vredan 15 miliona evra i svi su zajedno pobegli skuterima čuvenom Kroazetom u nepoznatom pravcu.

Ono što je na lopovima, pored letnje preplanulosti i kaciga na glavama, bilo najupadljivije, jesu havajske košulje. Naravno, sumnja je odmah pala na bandu „Pink panter“.
Opljačkana zlatara, smeštena u blizini hotela „Karlton“, poznata je kao omiljeno mesto za šoping holivudskih zvezda, posebno tokom kanskog filmskog festivala. Kako su izjavili policijski zvaničnici, među nakitom vrednim 15 miliona evra bili su i pojedinačni komadi procenjeni na milion evra. Istraga je automatski usmerena na bandu „Pink pantera“, poznatu baš po ovakvim akcijama.
- Bili su veoma brzi i pričali su što je manje moguće. Ovo je bilo delo vrhunskih profesionalaca - rekao je izvor iz policije.
Trojica članova „Pink pantera“ uhapšena su prošlog meseca u Monaku, što je kansku policiju navelo na sumnju da je i ovog puta reč o istoj bandi. Za „Pink panterima“ konstantno tragaju policije širom sveta. Ova sofisticirana međunarodna ekipa kriminalaca tokom prošle decenije je pokrala nakit čija se vrednost procenjuje na više od 120 miliona evra.
Izvor: Alo!

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP