Spok trebao da bude seks simbol!

Spok, kojeg je tumačio legendarni Lenard Nimoj, iz popularnog serijala "Zvezdane staze" kreiran je s namerom da postane seks simbol, otkrio je u pismu njegov tvorac Džin Rodenberi. On je istakao da je polu-Vulkancu namerno dao "đavolski izraz lica", piše britanski "Telegraf".

"Mislio sam da bi to žene smatrale provokativnim", dodao je Rodenberi. Međutim, lik kapetana Džejmsa Kirka, kojeg je tumačio Vilijem Šatner, postao je miljenik žena, najveći seks simbol na svemirskom brodu “Enterprajz". Rodenberijevo pismo napisano je 1973. godine kada su "Zvezdane staze" skinute s programa, što je nateralo fanove da pokrenu kampanju i vrate seriju na male ekrane.

"Tipičnom obožavaocu Zvezdanih staza važno je da postoji sutra. Oni prihvataju životnu filozofiju Zvezdanih staza, činjenicu da biti drugačiji ne znači biti loš ili ružan", napisao je Rodenberi.
Pismo je bilo u vlasništvu jednog Amerikanca koji je otišao u Veliku Britaniju da ga proda na aukciji.
"Ovo je veoma zanimljivo pismo, pisano u vreme kada se emisija borila za opstanak i kada je skinuta s programa. On (Rodenberi) pismu izražava nadu da će se Zvezdane staze vratiti na televiziju. Naravno, serija se vratila i postala jedna od najuspešnijih priča ikad. Nove verzije i dalje se pojavljuju", ukazao je Ričard Dejvi iz aukcijske kuće "Internešenel Otograf Okšens".
Lik Spoka, kojeg je tumačio legendarni Lenard Nimoj, pored velikih ušiju, ima i bizarnu frizuru i velike, izražajne obrve. On uvek koristi logiku prilikom donošenja odluka, za razliku od ljudskih likova koji izražavaju svoje emocije po volji. Spok je psihološki jak i poseduje smrtonosni "vulkanski zahvat" kojim onesposobljava svoje neprijatelje.
Rodenberi je preminuo 1991, u 70. godini života, podsetio je "Telegraf".
Izvor: Blic

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP