Pink See: TV Pink u Sloveniji

TV Pink uskoro i na slovenackom trzistu * Uskoro kupovina jedne televizije u susedstvu * Na satelitu startuje i Pink Folk, kao deo paketa Pink Music u kume su i Pink Plus i Pink Extra

Sesnaestog septembra Televizija „Pink” proslavice svoj petnaesti rodendan. Vlasnik kompanije Željko Mitrovic najavio je novu programsku sezonu u kojoj ce startovati cak "šezdeset cetiri razlicita formata". Ambicije se, medjutim, time ne zavrsavaju.

- I dalje smo u potrazi za partnerima u regionu preko kojih bi širili svoj program. Do kraja godine trebalo bi da kupimo jednu poznatu televiziju u susedstvu, ali necu reci koju, da se poslovni pregovori ne bi izjalovili. Zbog ekonomske krize malo smo usporili naš razvoj u smislu širenja na Balkanu, ali je to posao koji nam predstoji u skoroj buducnosti - rekao je Mitrovic za beogradski dnevnik "Blic".
Poznato je da je Mitrovic pre dve godine pregovarao sa Hrvatima o kupovini „TV Nova“. Kako sada stvari stoje, verovatno će se Hrrvatska u bližoj budućnosti ponovo naći u planu proširenja imperije medijskog magnata, mada konkretnih poteza još nema.
Odnedavno su poznati i planovi za pokretanje slovenacke verzije TV Pinka, mada bez preciznijih detalja. „Alo!“ na tu temu pise da ce srpski Mardok u bivšoj jugoslovenskoj republici već na jesen otvoriti kanal „Pink See“, a to bi trebalo da predstavlja samo uvertiru za širenje i u ostalim zemljama u regionu.
- Mitrović bi uskoro trebalo da dobije frekvenciju, pa poslednje dane sa stručnim timom provodi u pravljenju posebne programske šeme koju će ponuditi slovenačkom tržištu. Program će delom biti baziran na dobro oprobanom i izuzetno uspešnom „Pinkovom“ konceptu, dok će deo emisija biti prilagođen ukusu tamošnje publike - reako je dobro obavešteni izvor beogradskog dnevnika.
Tanju Vojtehovski, PR-a „Pinka“, tim povodom je rekla:
- Tačno je da je u planu proboj u Sloveniju, ali su pregovori tek u toku i dok traju, ne želimo da pričamo o tome. Mogu samo da vam kažem da su Željkovi planovi da se „Pink“ proširi u regionu, ali ne bih da nabrajam koje su države u pitanju.
Pogledajte i: NOVA OPREMA I NIŽA PRETPLATA ZA PINK INTERNATIONAL

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP