Srbija na Svetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi!

Srbija je deklasirala Rumuniju sa 5:0, golovima Nikole Žigića u 37, Marka Pantelića u 50., rezerviste Zdravka Kuzmanovića u 78. minutu i Milana Laneta Jovanovića u 87. i 90. minutu!Mundijal 2010. u Južnoj Africi!!!



U velikom stilu, srpski tim je bukirao avion za Južnu Afriku, gde će učestvovati na smotri najboljih reprezentacija na svetu. Pun stadion Crvene zvezde egzaltirano je pozdravio Antića i njegov tim, koji je kvalifikacije završio, za mnoge, neočekivano. Na prvom mestu, sa samo jednim porazom od Francuske (doduše, ostao je još meč protiv Litvanije).

Kad je bilo najvažnije, srpski fudbaleri odigrali su najbolje. Miloš Krasić i Milan Jovanović davali su ton igri, ali bi bilo neprevedano zapostaviti ostale.

Srbija je povela u 37. minutu. Miloš Krasić odlično je izveo korner, Žigić je najpre bio kod leve stative, izvukao se potom na šest, sedam metara i sjajnim udarcem glavom pogodio dijagonalu! Bilo je to 1:0 za Srbiju.

Krasić je bio asistent i kod drugog gola. Plavokosi "Džekson" je sjajno povukao napad, još bolje pronašao Marka Pantelića, koji preciznim udarcem, iskosa, šalje loptu u mrežu. Konačno gol Pantelića u dresu nacionalnog tima!

Srbija je krenula agresivno i ofanzivno i već u prvom minutu Dejan Stanković je odlično šutirao, ali je lopta otišla pored stative rumunskog gola.

U 19. minutu još jedna velika prilika za Srbiju. Milan Jovanović je sjajno pronašao Miloša Krasića na desnoj strani, koji ulazi u šesnaesterac, šutira po zemlji sa šest, sedam metara, a Marko Pantelić ne uspeva da zahvati loptu.

Prvi opasniji atak Rumuna. U 23. minutu Adrijan Mutu je odlično izveo slobodan udarac sa oko 20-ak metara, Stojković je krenuo u svoju levu stranu, lopta u desnu...Srećom, pored gola.

U razmaku od desetak minuta, sudija Kapitanis je pokazao čak pet žutih kartona, od čega Rumunima četiri, što zbog oštrih faulova, što zbog nesportskog ponašanja (Mutu).

GOOOOLLL!!! U 37. minutu Srbija je povela. Krasić je odlično centrirao iz kornera, a Nikola Žigić fenomalnim udarcem glavom pogađa mrežu!

U poslednjem minutu prvog dela Žigić je još jednom probao glavom, ali je ovog puta golman Rumunije Koman uhvatio loptu.

GOOOOLLLL! U 50. minutu Srbija je povela 2:0. Na asistenciju Krasića, Pantelić je konačno postigao gol u dresu nacionalnog tima.

GOOOOLLL!!! Centaršut iz prekida sa desne strane, Žigić je glavom spustio na nogu Panteliću, koji iskosa sa desne strane nije šutirao, već zavrnuo nazad u sredinu, gde je u punom trku Kuzmanović loptu zakucao pod prečku.

GOOOLLL!!! MIlan Jovanović je zaslužio da postigne gol. U 87. minutu raspalio je po lopti sa 20-ak metara i ona je ušla u levi donji ugao gola Rumunije.

GOOOOLLLL!!! Ponovo Milan Lane Jovanović! Samo tri minuta posle svog prvog gola, napadač Standarda je sa istog mesta na isti način savladao Komana, s tim što je ovog puta lopta odsela u desnom donjem uglu, rumunske mreže

Od tog trenutka počelo je veliko slavlje na stadionu i u celoj državi! Trubači su počeli da sviraju u centru Beograda!
Bravo, Srbijo!

SRBIJA: Stojković, Ivanović, Vidić, Luković (od 46. minuta Dragutinović), Kolarov, Stanković, Milijaš (od 64. minuta Kuzmanović), Krasić, Jovanović, Žigić, Pantelić.
RUMUNIJA: Koman, Maftei, Rac, Kivu, Radoj, Apostol, Đoane, Kristea, Varga, Mutu, Marika.
žuti karton: Luković (Srbija), Kristea, Rac, Varga, Mutu (Rumunija).
Crveni karton: Kivu (Rumunija)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP