Energetski vampiri: Kako iz izbeci?

Vreme brzog života i stresa donelo je otuđenje među ljudima, ali i društvene pijavice. Njih ćete najlakše prepoznati po tome što vas retko ostavljaju na miru, a nakon samo 15 minuta provedenih sa tom osobom osećate se kao da je sav život i energija isisana iz vas.

Često menjanje partnera: Problem pijavice jeste to što ona ne može da bude sama. Slobodno vreme je uvek ispunjeno druženjima, izlascima, kafama, svim mogućim izgovorima koji joj pomažu da bude u društvu. Nije retkost da društvene pijavice iskaču iz jedne ljubavne veze u drugu, sve samo kako ne bi bili sami.

Ljubomorne, posesivne i zahtevne: Društvene pijavice često su posesivne, ljubomorne i zahtevne. Brzo se uvrede i sve shvataju lično. Ako se prijatelj nije javio na vreme ili je zaboravio na dogovor, za njih je to smak sveta. Naravno, one smatraju da su oni to namerno uradili. Posebno oprezan treba biti kada su verbalne šale i uvrede u pitanju. Pijavice mogu da se dure danima i da očekuju teatralno "oprosti mi".

Tuđa pažnja im je neophodna: Za njih uvek morate da budete dostupni - za kafu, za provod, za druženje, za bilo šta. Oni često zivkaju, pričaju i, blago rečeno, dave. Jer društvene pijavice, kao što sam naziv govori, upijaju, one retko kada nešto daju zauzvrat, osim glavobolje i problema. Oni usisavaju tuđu energiju i pažnju - to im je potrebno za društveno preživljavanje.

Izbegnite zamke pijavica: Kada se jednom zakači, društvena pijavica može da bude veoma naporna i teško ćete je eliminisati. Njoj nije ispod časti da zivka sto puta dnevno i moli za kafu. Jednom pronađena potencijalna žrtva tako se lako ne ispušta iz dosega. Često pijavice možete da prepoznate po otvorenošću, nametnutoj zezanciji i ponašanju kao da ste nakon jednog izlaska najbolji prijatelji koji se znaju od detinjstva. U početku može da vam se učini da su to drage osobe koje mnogo daju i ulažu u prijateljstvo, ali to je samo odlična taktika uz pomoć koje neutralizuju svoje nove žrtva.

Rešenje problema: Od samog početka ignorišite pijavice. To može da potraje neko vreme, ali vi nemojte da odustajete. Ako zaista ne možete da je se oslobodite, možete lukavo da je upoznate sa novom žrtvom, što je naravno podlo. U tom slučaju, pripazite da sve lepo upakujete. Jer, u protivnom, možete steći velikog neprijatelja.
Izvor: Blic

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP