Kreće Srpska televizija u Crnoj Gori

Sve je spremno za početak rada Srpske TV u Crnoj Gori. Eksperimentalni program preko kablovske mreže ”Ekstra tv”.

- Ostaju još neke formalnosti, ali verujemo da ćemo početi da emitujemo eksperimentalni program od 10. jula - kaže za “Novosti” Momčilo Vuksanović, predsednik SNS. - Cilj osnivanja ove televizije je očuvanje srpskog nacionalnog identiteta u Crnoj Gori, pa će i programska šema biti na takvim osnovama.

Za početak, pošto nema nacionalnu frekvenciju, Srpska TV će moći da se gleda preko kablovske mreže “Ekstra TV”. Za emitovanje postoje svi tehnički uslovi: opremljen je moderni studio sa najsavremenijom tehnikom za režiju i montažu programa, a kakav će biti kadrovski sastav znaće se u utorak, na zvaničnoj promociji programskog menadžera ove TV.

Programska šema se, uglavnom, zna: uz dokumentarne, muzičke, obrazovne emisije, pretežno iz života Srba, emitovaće se i informativni program.

Srpski radio “Kul”, najavljeno je, emitovaće, između ostalog, i program radija “Glas Rusije”. Ugovor o saradnji 25. juna u Moskvi potpisali su Momčilo Vuksanović i Jurij Aleksandrovič Minaev, potpredsednik za radio-difuziju u državnoj ustanovi “Glas Rusije”.

Program “Gavarit Moskva” će na podgoričkom srpskom radiju biti emitovan već od 1. jula. Međusobna razmena programa, dogovoreno je, ostvariće se na nekomercijalnim osnovama.

Od 10. jula nova TV će raditi eksperimentalno, a puna programska šema i redovni program, očekuje se, biće emitovani od početka septembra.

U okviru Srpskog nacionalnog saveta, inače, već postoje štampane “Srpske novine”, kao i njihovo internet izdanje. (Novosti)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP