Selo gori, a baba se češlja - snimanje u Kruševcu

Ekipa TV serije „Selo gori, a baba se češlja“, predvođena Radošem Bajićem, snimala je u nedelju u centru Kruševca, ispred zgrade Pošte, scene iz narednog, četvrtog nastavka serije.

A priča počinje ovako... Sudija Velibor u društvu Smiljane dolazi u Kruševac „mercedesem“, zato što on ima čoveka, s kojim je išao u Matarušku Banju i koji je bio pomoćnik direktora za opšte poslove u Pošti, da pronađe posao sinu Draganu, koji je sveže pušten iz vojske.

- „Selo“ ima tri socijalna miljea: selo Petlovac, u kojem žive junaci iz serije, drugi je varošica pored sela, recimo Trstenik ili Gornji Milanovac, i treći regionalni centar. Kruševac je odavno trebalo da ima to mesto, ali neki ljudi nisu umeli ranije, a ni danas ne umeju za to da se izbore. Sve ove četiri godine smo snimali samo u Gerontološkom centru. I to nije bilo locirano kao Kruševac. Nismo snimali u tom gradu, jer su se „oni“ ponašali ignorantski, nisu imali strategiju. Nemaju je ni danas - poručio je gradskim ocima Kruševca Radoš Bajić.

Uprkos tome, Kruševac je, tvrdi glumac i reditelj, njegov grad, a „Selo gori“ nacionalni srpski projekat. Počeci su bili teški, ali „Selo“ danas može da se pohvali kako je postalo jedan od pet srpskih brendova.

- Mi nismo Si-En-En, niti nacionalna televizija Francuske, i radimo u jednoj oskudici, koja traje i danas. Deo sredstava obezbeđuje RTS, a deo lokalne samouprave i marketing. Kragujevac je pokrovitelj serije i snosi kompletan smeštaj ekipe, što su velike pare. Kruševac, do dana današnjeg, „žutu banku“ nije izdvojio za ovaj projekat. Dakle, ne treba Kruševac da pomogne Radoša Bajića, nismo mi prosjaci, već jedan poduhvat od nacionalnog značaja, koji će tek imati svoga odjeka u budućnosti - napomenuo je popularni TV Radašin iz Petlovca.

Da će nastavak „Sela“ ponovo privući višemilionsko gledalište u zemlji i inostranstvu, posvedočila je u nedelju i masa Kruševljana, koja se, i pored toga što je imala prilike da posle mnogo decenija, a u čast Vidovdana, uživa u egzirciru Garde Vojke Srbije i čuje zvuke Reprezentativnog orkestra GVS, načičkala pored žute trake da gleda junake iz omiljene serije.
(Novosti)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP