Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Kako da čitaš njene misli?

Pod naslovom - "Ženska intuicija za muškarce", časopis "Popularna psihologija" donosi savete koji bi pripadnicima jačeg pola trebali da omogući ono što je nemoguća - da "čita" njene misli

"Uvreženo verovanje da su žene bolje u 'čitanju' karaktera drugih osoba potpuno je pogrešno", tvrdi doktor Vilijam Ajkes, profesor psihologije na Univerzitetu država Teksasa u Arlingtonu, inače jedan od vodećih svetskih stručnjaka za "čitanje misli".

On je, međutim, ocenio da su "dosadašnja istraživanja pokazala da razlika nije u sposobnosti već u motivaciji". To znači da, ako ste motivisani da "pročitate" šta ona misli, u tome će te verovatno uspeti".
Zato je preporučio "taktičke zahvate" koji će biti od velike pomoći:

Razgovorajte posle seksa
Prema rezultatima istraživanja objavljenim u stručnom časopisu "Biologija i psihijatrija", porast nivoa okstocina, takozvanog "hormona zadovoljstva" u vašem organizmu poboljšaće sposobnost "čitanja misli" - uglavnom zbog što u vama stvara osećaj da ste veoma bliski s partnerkom.
A kako u toku seksa oboje dobijate neku vrstu "hormonskog dopinga", nema povoljnijeg trenutka da iz partnerke "iscedite" šta stvarno misli. Jer, dok ste oboje ustreptali od uzbuđenja i zadovoljstva, ona je najraspoloženija da s vama "podeli" po neku svoju tajnu ili sasluša vaša mišljenja.

Razgovarajte uz razmenu nežnosti
Ako konverzacija "oči u oči" odmah posle seksa nije dobra opcija, razgovarajte sa partnerkom uz maženje, poljupce, nežnosti koje, takođe oslobađaju "oksitocinsku plimu" i donose blago gubljenje kontrole nad mislima.
"Slušajte pažljivo kakvu terminologiju koristi i kako govori. Može se dogoditi da joj 'izleti' nešto što bi ukazivalo na njena stvarna osećanja. A ako ste u fazi suočavanja s nekim njenim tvrdoglavim stavovima, obratite posebnu pažnju. Bilo koja reč koja jei van konteksta razgovora može biti ključ za razumvanje šta ona stvarno misli", savetuje Ajkes.

Obrati pažnju na govor tela
On takođe kaže da treba posmatrati njene ruke i noge. Mnogi ljudi misle da su jedva primetni nervozni pokreti znak da neko laže, ali ako se ona i u drugim prilikama vrpolji, a ruke i noge joj potpuno miruju - to je trenutak da počnete da brinete.
"Svaka primetna promena u ponašanju može biti znak da vas ona laže - tvrdi eskspert za otkrivanje laži doktoeka Morin O'Saliven, profesorka psihologije na Univerzitetu Kalifornije u San Francisku.

Čuvaj se "osmeha-ubice"
Evo nekih od znakova koji će ti ukazati da ona ne govori ono što misli. Ako se tupavo kliberi ili se nametljhivo smeje na nemaštovite ili neinteresantne priče, ili se smeje sa zadrškom i prekasno, onda je sasvim izvesno da nešto nije u redu.
"Ako joj se osmeh izuzetno brzo razlije preko celog lica ili se zadržava suviše dugo, to je siguran znak da nije stvarno srećna uz tebe".

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP