Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Telefonski impulsi skuplji od 1. avgusta

Telekom Srbije povećaće od ponoći cenu pretplate u fiksnoj telefoniji i izjednačiti cene telefonskog razgovora za privatne i poslovne korisnike.

Prema odluci Republičke agencije za elektronske komunikacije (RATEL), cena mesečne pretplate biće povećana sa 457,8 na 507,4 dinara, uključujući PDV, a biće i povećan broj besplatnih impulsa sa 150 na 300.

Kako je objavljeno na sajtu Telekoma, od početka avgusta minut razgovora u lokalnom saobraćaju će poskupeti zbog skraćivanja impulsa, dok će razgovori u međumesnom saobraćaju pojefiniti.

Cena impulsa u mesnom saobraćaju ostaće ista - 0,4771 dinara, ali doći će do skraćenja impulsnog intervala na 52 sekunde u "slabom saobraćaju", odnosno na 26 sekundi u "jakom saobraćaju". Tako će nova cena minuta u "slabom saobraćaju" biti 54 pare, a u "jakom saobraćaju" 1,09 dinara, naveo je Telekom.

Od 1. avgusta će pojeftiniti telefoniranje u međumesnom saobraćaju, pa će cena minuta biti 83 pare u "slabom", a 1,66 dinara u ,"jakom saobraćaju".

Nakon izjednačavanja cena telefonskih razgovora poslovne korisnike, kako je istakao Telekom, očekuje jeftinije telefoniranje u međumesnom i međunarodnom saobraćaju, kao i jeftiniji pozivi iz fiksne ka mobilnim mrežama.

U Srbiji u 2010. godini, prema podacima Ratela, ukupno bilo 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od usluga fiksne telefonije bio je 421 milion evra.

Lincence za fiksnu telefoniju u Srbiji imaju i kompanije Orion i Telnor, ali je njhihov udeo na tržištu trenutno zanemarljiv.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP