Hrvatska protestvovala zbog Željka Mitrovića

Kampanja vlasnika RTV Pink Željka Mitrovića izazvala je i protest Ministarstva spoljnih poslova Hrvatske gde je danas primljen predstavnik ambasade Srbije.

Hrvatska strana izrazila je najoštriju osudu i zabrinutost zbog emitovanja negativnih i neutemeljenih sadržaja o Hrvatskoj, njenim institucijama i hrvatskim kompanijama u programu Televizije Pink.

"Imajući u vidu činjenicu da se navedena medijska kuća koristi javnim frekvencijama Srbije, od nadležnih tela u Srbiji zatraženo je hitno delovanje u skladu sa svim zakonskim propisima kako bi se dalje objavljivanje sadržaja takve prirode što pre prekinulo", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Hrvatske.

Predstavnik ambasade Srbije je poručio da će sa hrvatskim zahtevom upoznati nadležne institucije u Srbiji.

Podsetimo, vlasnik "Pink medija grupe" Željko Mitrović je kao odgovor na odluku Hrvatske da oglase prodaju njegove zaplenjene motorne jahte "El Bosco" zabranio hrvatske reklame, muziku i filmove.

Mitrović je danas najavio da će uputiti svoj advokatski tim u nekoliko evropskih zemalja uključujući i Strazbur kako bi povratio vlasništvo nad jahtom "El Bosco“, prenose hrvatski mediji.
(MONDO/agencije)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP