Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Srušio se avion sa hokejašima, 43 mrtvih

Ruski putnički avion "Jak-42" srušio se danas kod Jaroslavlja. U nesreći je poginulo 43 osobe, među kojima su bili hokejaši lokalnog kluba "Lokomotive", a dve su preživele udes..

Ovaj broj žrtava prenela je ruska agencija Itar-Tass, pozivajući se na Ministarstvo za vanredne situacije, dok je agencija Ria Novosti navela je pozivajući se na policijske izvore da su u nesreći poginule 44 osobe, a da je samo jedna preživela.

Agencije navode da je avion kompanije "JAK-Servis" leteo u Minsk i da se u njemu nalazio hokejaški tim "Lokomotive" iz Jaroslavlja.

Vest je potvrdilo rusko Ministarstvo za vanredne situacije koje je navelo da se u avionu nalazilo ukupno 45 osoba, od kojih 37 putnika i osam članova posade.

Prema prvim izveštajima, avion se zapalio odmah po poletanju i pao dva kilometra od aerodroma Tunošna, dok su neki delovi aviona završili u reci Volgi.

U nekim izveštajima navodi se da se avion zapalio posle pada na zemlju, a postoje pretpostavke da je avion zakačio krošnje drveća pri poletanju.

Agencija Interfaks navela je da su se u sastavu hokejaškog tima nalazili i državljani Švedske, Poljske, Ukrajine, Češke, Nemačke, Belorusije i Letonije.
(Tanjug)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP