Grob Isusa Hrista u Japanu?!

Već se tvrdilo kako je Isus živeo i umro u Indiji te da mu se grob nalazi u pokrajini Kašmir. Sad Japanci tvrde kako se njegov grob nalazi u Japanu te kako je Isus onde doživio duboku starost - čak 106 godina!



Priča ide ovako - Isus je posetio Japan kada je imao između 21 i 33 godine. Naravno, ta je tvrdnja prigodno potkrepljena činjenicom da Biblija 'preskače' velik period Isusova života, tj. mladosti...

Isus je u Japanu navodno učio jezik i kulturu, a potom se vratio u Jeruzalem. Ako se sada pitate što je bilo s raspećem odgovor je jednostavan. Isus Krist nije bio taj koji je razapet. Prema ovoj teoriji, razapet je njegov mlađi brat Isukiri.

U međuvremenu, Isus je pobjegao u Sibir. Nakon nekoliko godina preko Aljaske je stigao do luke Hachinohe, 40-ak kilometara od sela Shingo. Ostatak života proveo je tom selu u prefekturi Aomori. Tamo se i oženio, imao troje djece te umro u dobi od 106 godina.

Izvor ovih tvrdnji nalazi se u seriji drevnih japanskih dokumenata u kojima se nalaze detalji o Isusovom bijegu iz Svete zemlje. 'Takenouchi dokumenti' su navodno stari više od 1.500 godina i oduvijek su u vlasništvu obitelji Takenouchi. Dokumenti su bili zametnuti među drugim stvarima, no 1935. godine ih je pronašao Kyomaro Takenouchi. Danas je dostupan i prijevod na engleskom jeziku.

No, prava atrakcija u selu koje broji 2.800 stanovnika nisu dokumenti već grob Isusa Krista. Na vrhu jednog brdašca pored rižinih polja nalaze se dva groba s drvenim križem. U lijevom je navodno pokopano uho Isusova brata Isukirija te uvojak kose Djevice Marije. U grobu desno pokopan je, tvrde, sam Isus.

Teorija je naravno od mnogih proglašena čistom prevarom u cilju povećanja broja turista. Ironično, stanovnici sela su većinom budisti, a samo jedna žena se izjasnila kao kršćanka. Ipak, neki znanstvenici i povjesničari tvrde kako u prilog istinitosti ovih tvrdnji ide nekoliko stvari. Stanovnici Shingoa imaju neke karakteristike koje nisu japanske. Primjerice, bebama se kad se rode na čelo drvenim ugljenom nacrta križ. Mala djeca se pak, nose u okruglim, istkanim košarama, istovjetnim onima koje su pronađene u Svetoj zemlji, a majke su djeci na odječu šivale oznake gotovo istovjetne Davidovoj zvijezdi. Čak se i za staro ime sela, koje glasi Herai, vjeruje da ima židovske korijene. Korištenje čudnih riječi te 'nejapanski' izgled nekih stanovnika koji su tamo rođeni dodatan je dokaz onima koji vjeruju u ovu teoriju.
(Dnevnik.hr)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP