Samsungov novi 11,6 inčni tablet

Pojavile su se informacije o novom Samsungovom tabletu – trebao bi imati 11,6 inčni ekran rezolucije 2560 x 1600 piksela.

Još od kada je Apple prikazao prvi model iPada početkom prošle godine brojne kompanije predstavile su svoje tablete koje su mnogi prozvali 'iPad killerima', no ti Androidi korisnicima nisu bili toliko zanimljivi te se većina njih odlučila za iPad koji i dalje drži najveći dio ovog tržišta.

Situacija bi se sljedeće godine ipak mogla promijeniti jer, osim Kindle Fire tableta koji na tržištu konkurira niskom cijenom, očekujemo napredne modele Androida koji bi hardverski trebali biti napredniji od iPada.

Tako je prvo Asus nedavno predstavio Eee Pad Transformer Prime, prvi tablet koji radi na Tegra 3 četerojezgrenom procesoru, a sada su se na mreži pojavile informacije kako Samsung priprema novi tablet koji će imati veću dijagonalu i veliku rezoluciju ekrana te bi ga ova kompanija trebala predstaviti tijekom svjetskog mobilnog kongresa u veljači sljedeće godine.

Iz Samsunga ne žele komentirati ove glasine, ali prema informacijama koje su prenijeli na stranici BGR.com, možemo očekivati mobilni uređaj s 11,6 inčnim ekranom rezolucije 2560 x 1600 piksela, s tim da dimenzije samog uređaja neće biti puno veće jer bi njegov okvir trebao biti manji, a ekran bi se povećao skoro do rubova.

Osim većeg ekrana, Galaxy Tab 11,6 trebao bi raditi i na novom Samsungovom procesoru – navodno će to biti dvojezgreni Exynos 5250 koji će raditi na taktu od 2GHz i posljednjoj verziji Androida – Ice Cream Sandwich.

Također, ovaj bi uređaj trebao imati i posebno postolje koje će se moći bežično povezati s televizorima i na njima gledati sadržaj s tableta. Da li je Samsung napokon pronašao pravu formulu i hoće li zaista predstaviti 'iPad killera' (puno toga mogla bi odrediti i cijena ovog uređaja) trebali bi saznati već za dva mjeseca.

U Appleu vjerojatno već razmišljaju kako bi mogli tužiti Samsung i pokušati zabraniti prodaju ovog tableta zbog sličnog dizajna ili kršenja nekog patenta.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP