Film "Žućko, priča o Radivoju Koraću" od 16. februara

"Žućko, priča o Radivoju Koraću" je igrano-dokumentarni film o prvoj svetskoj košarkaškoj zvezdi sa ovih prostora, o njegovoj izuzetnoj sportskoj karijeri, ali i fasinantnoj ličnosti.



Ovo je priča i o jednom vremenu, o zemlji koje više nema, bivšoj Jugoslaviji koja je tokom pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka počela da se otvara prema Zapadu preko sporta, muzike, filma, mode, a te nove trendove donosio je upravo Korać.

U igranom delu filma pojavljuju se Vladimir Aleksić (Korać), Katarina Radivojević (majka), Tihomir Stanić (Ivo Andrić), Voja Brajović (Tito), Tamara Krcunović (novinarka)... Naratori u filmu su Aleksandar Saša Đorđević i Milenko Tepić, a dokumentarni deo, pored arhivskih materijala, daje autentična svedočanstva o Koraću kroz razgovore sa njegovom porodicom, prijateljima, saigračima, poštovaocima iz zemlje i inostranstva.

Među sagovornicima su Bora Stanković, Ranko Žeravica, Vladimir Cvetković, Slobodan Gordić, Ivo Daneu, Boris Kristančić, Josip Đerđa, Nikola Plećaš, Frančesko Varoto, Đuzepe Stefaneli...

Posle vrlo emotivne specijalne projekcije filma na Evropskom košarkaškom prvenstvu u Litvaniji i učešća na Filmskom festivalu u Palermu na kome je osvojio dve nagrade (za najbolji strani film i najbolju režiju), film će od 17. februara moći da pogleda i publika u bioskopima širom Srbije.

"Žućko, priča o Radivoju Koraću" snimljen je u produkciji kompanija "ReKreativno" i "Gargantua" i koprodukciji sa "Arkadena" studiom iz Slovenije.

Premijera je u četvrtak, 16. februara u Centru "Sava" od 20.30 časova.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP