Nosite li pravi brushalter?

Čak 80 odsto žena nosi pogrešnu veličinu, oblik i korpe grudnjaka, tvrde stručnjaci. Ovi saveti će vam pomoći da izađete iz te grupacije.

Stručnjaci koji tvdre da većina žena nosi pogrešan tip brushaltera u obzir su uzeli različite parametre - od bolova u ramenima do procene koliko često bi trebalo da menjate grudnjake, pa su tako došli i do savršenog proračuna kada je vreme da odbacite stari.

1. DA LI VAM JE BRUSHALTER PREVELIK? - ako vam korpe grudnjaka štrče, znači da vam je on prevelik. U njima ne bi smelo biti mesta, nego bi trebalo idealno da prianjaju uz grudi. Što je priljubljeniji uz telo, to bolje, a gotovo idealan način da to proverite je stavljanjem prsta pod rub grudnjaka. Upravo na tom mestu, savetuje stručnjak Deni Koč, ne bi trebalo da bude mesta za više od jednog prsta. Istu stvar možete proveriti rukama podignutim u u vazduh. Ako se podigao i brushalter, to znači da vam je prevelik.

2. DA LI VAM JE BRUSHALETR PREMALI? - on ne bi trebalo da bude uzan i pripijen. Međutim, nameće se pitanje - kada je previše? Sudeći prema rečima stručnjaka, grudnjak je premali ako primetite bilo kakvo "prelivanje". Srećom, postoji jednostavan način na koji se ovo može da se promeni, a sve što treba da uradite je da potražite veće korpe. "Prelivanje" se može dogoditi na nekoliko mesta i to je očigledan znak da vam je potrebna veća korpa. Mnoge žene čine grešku, pa umesto većih korpi traže veći broj grudnjaka.

3. DRUGI PROBLEMI SA BRUSHALTERIMA - široki grudnjaci i "prelivanje" nisu jedini problem. Setite se samo sala na leđima, strija ili bolnih ramena zbog pogrešnih bretela?

Šta treba da znate:

* Salo na leđima obično se javlja kad osoba sa viškom kilograma ili kada koža tokom starenja gubi na elastičnosti. Kako biste smanjili nabore na leđima, odaberite brushalter koji je širok u predelu leđa, a za bolje rezultate možete obući i pamučnu potkošulju kojom ćete dobiti ujednačeniju liniju.

* Nažalost, strije su samo gorki podetnik na grešku iz prošlosti – nosili ste pogrešan grudnjak. "Strije nastaju jer grudi nemaju potrebnu potporu. Mnoge devojke nisu nosile adekvatne grudnjake dok su odrastale, a manjak potpore dovodi do strija," tvrdi Koč. Kako biste ublažili strije, koristite za to predviđene kreme.

* Ako vam se bretele urezuju u ramena, to znači da potpora zadnjeg dela grudnjaka nije dovoljna. Sudeći po mišljenju stručnjaka, bretele bi trebalo da služe kao potpora za samo 10 odsto težine vaših grudi. "Obucite grudnjak. Stanite uspravno i pomerite bretele. Ako sve ostane na svom mestu, ako izgleda čvrsto poput grudnjaka bez bretela, onda ste odabrali pravi," savetuje Deni Koč, a piše Magazin.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP