Žensko lice zimi izgleda 4 godine starije!

Stručnjaci za žensku lepotu potvrdili su da zimsko razdoblje žensku kožu čini starijom nego što jeste. Koža i oči 5.000 žena u dobi između 27 i 60 godina su bile promatrane tokom letnjeg i zimskog razdoblja i obično je zima "dodavala" još četiri godine na njihovo doba.

Laboratorija AMA iz New Yorka potvrdila je da žene izgledaju starije tokom kraja i početka godine. Manjak sunčevog svetla kožu čini belom ili čak sivom i bez svežine, a pojačava se utisak umornih očiju i crnih vrećica ispod njih. Manjak vitamina D utiče na izgled kože i dame neminovno izgledaju starije.

Pored manjka sunčeve svetlosti, depresivno raspoloženje takođe uiče na izgled kože.

Nedostatak vitamina K je još jedan razlog za utisak da nam je lice umorno, zbog čega su nam oči blago otečene uprkos tome što dovoljno sati spavali.

U letjnem su razdoblju crne vrećice ispod očiju manje vidljive, jer su nadražene sitne kapilare u tom delu lica koje pumpaju krv ispod površine kože i čine da ona izgleda zdravo, a i bronzani je ten saveznik u prikrivanju podočnjaka.

4 komentara:

SPISAK STRIPOVA уторак, 31. јануар 2012. 22:13:00 CET  

Pa ovo je moja sekretarica!!!!

http://zasvakogponesto-davorpalanka.blogspot.com/

Info среда, 1. фебруар 2012. 11:37:00 CET  

Zamenili smo je zbog eventualnih autorskih prava.

Ako treba - VRACAMO JE ODMAH, samo javite!

SPISAK STRIPOVA среда, 1. фебруар 2012. 16:52:00 CET  

Ma, vratite je, ljudi, ja se nasalio...video sam "poznato lice" na tudjoj stranici, pa se zacudio. Nema nikakvih problema oko autorskih prava, sve je ok. I vasa stranica je jedna od boljih i kvalitetnijih. Imam njen RSS na mojoj stranici, i nalazi se na najgornjoj poziciji.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP