Hrvatske učenice na internetu golišave fotografije nude za novac

Policajac koji se bavi istraživanjem i prevencijom raznih nezakonitosti koje se događaju na društvenim mrežama, upozorava kako je pojava sextinga ili sekstanja uočena doslovce u svakoj srednjoj školi koju je obišao.

Odsjek za prevenciju u kojem radi policijski službenik Darko Ćorković redovito obilazi škole i vrtiće na području PU osječko-baranjske, ali i okolice, piše Glas Slavonije.

'Zabrinjava i pojava da djevojke prodaju SMS-om ili preko interneta svoje izazovne fotografije za bon za mobitel ili za novac, nesvjesne u kakvu se opasnost dovode. Takvu pojavu, a riječ je o sextingu ili sekstanju, uočili smo doslovce u svakoj srednjoj školi koju smo obišli', upozorava Ćorković.

Dodaje kako se takvo ponašanje javlja već u osmom razredu, a učestalo je u osmom razredu srednje škole. Problem jest u tome što djeca ne razmišljaju o posljedicama takvog ponašanja.

Darko Čorković kaže kako je česta pojava da djevojke mladićima koji im se sviđaju šalju svoje izazovne i obnažene fotografije, misleći da će im se tako svidjeti. Upozorava kako često te iste fotografije budu zlorabljene, završe na Facebooku i drugim društvenim mrežama i postanu predmet izrugivanja, emocinalnih ucjena i prijetnji.
(Dnevbik.hr)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP