Hari Poter kao e-knjiga

Romani Džoane K. Rouling o Hariju Poteru sada su prvi put dostupni u obliku e-knjige, na novom sajtu posvećenom ovom dečaku-čarobnjaku i njegovim avanturama.



Sedam romana, koji su prodati u preko 450 miliona primeraka širom sveta i adaptirani u osam uspešnih filmova, od danas su dostupni na sajtu "Pottermore".

Onlajn knjižara ekskluzivni je promoter eknjiga o Hariju Poteru kao i digitalnih audioknjiga koje su za sada dostupne samo na engleskom jeziku.

Francuska, italijanska, nemačka i španska izdanja biće dostupna narednih nedelja.
Veći deo sajta "Pottermore" trebalo bi da bude otvoren početkom aprila, nekoliko meseci kasnije zbog tehničkih problema.

Dizajneri sajta se nadaju da će posetioci moći da istraže elemente u svetu Harija Potera koji se nisu pojavili u knjigama i da interaktivno čitaju i uživaju u pričama i likovima.

Roulingova je nedavno najavila da će se okrenuti pisanju knjiga za odrasle, a sajt je jedan od nekoliko njenih poduhvata pokrenutih sa ciljem unovčavanja uspeha knjiga.

Prebacivanje "Harija Potera" u digitalni format i izdavanje eknjiga pokrenulo je pitanja oko zaštite autorskih prava iako organizatori sajta tvrde da koriste kombinovane tehnike zaštite kako bi zaštitili svoja izdanja od ilegalnog kopiranja i distribucije.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP