Loto izveštaj na Vašem mobilnom telefonu

* Pošaljite SMS sa tekstom: FO LOTO na broj: 1310 i dobicete LOTO SMS izvestaj * Cena: 30 dinara + PDV

Učenice oralno zadovoljavale dečake?

Prema pisanju "Novosti", pojavile su se priče da u pojedinim novosadskim srednjim školama učenice tokom velikog odmora u svalačionicama ili školskim toaletima oralno zadovoljavaju svoje vršnjake, a da kao "nagradu", one navodno, dobijaju užinu ili cigarete.

Direktori novosadskih srednjih škola negiraju da ima istine u pričama da učenice tokom velikog odmora oralno zadovoljavaju svoje vršnjake, pišu "Novosti".

Predsednik aktiva direktora srednjih škola i direktor Tehničke škole Stanko Matić tvrdi da su ovakve priče – prenaduvane

"Mislim da su to dečje priče, koje potiču uglavnom od dečaka, a da one u praksi ne postoje. Možda se i dogodilo jednom-dvaput, ali ne mogu da poverujem da je toliko omasovljeno, barem ja nemam takvu informaciju", kaže Matić za "Novosti".

Međutim, učenica trećeg razreda jedne strukovne srednje škole J.S. (17) kaže da joj je poznata igra "kameno lice", kao i učenici koji učestvuju u takvim igrama.

"Već godinu dana se ova igra praktikuje u nekoliko škola, a najčešće se upražnjavala zimi, u popodnevnoj smeni, jer već posle 16 časova pada mrak. Nekoliko dečaka oformi krug, devojčice kleknu ispred njih, a dečaci imaju 'zadatak' da sve vreme 'igre' ne menjaju izraz na licu", ispričala je J.S.

Kako ona objašnjava, u igri učestvuju učenici iz više razreda, a svi koji pristanu važe za "face" u razredu.

"U susednoj školi, nedavno je ova 'igra' snimljena mobilnim telefonom, pa su sada svi u strahu da snimak ne osvane na internetu", kazala je ona.

Izvor "Novosti" blizak novosadskoj policiji tvrdi kako je vest o "kamenom licu" i pružanju oralnog seksa po ceni užine stigla i do uprava svih škola u kojima se to radi, ali da se, zbog čuvanja renomea, naročito pred upis nove generacije đaka, takve stvari zataškavaju.

Šef Odeljenja za suzbijanje maloletničke delinkvencije Nenad Erdeljan kaže, za "Novosti", kako od 2010. godine, kada je zabeležen prvi slučaj snimanja seksualnog odnosa u svlačionici škole, koji je potom prosleđen putem mobilnog telefona većini đaka, policiji nije prijavljen nijedan novi.

"Sve i da jeste, seksualno opštenje, ukoliko je na dobrovoljnoj bazi, može samo da se podvede pod nepristojno ponašanje i policija, po zakonu, nema osnova za podnošenje krivične prijave. Ne kažem da tu nema disciplinske odgovornosti škole, inspekcije, pa i samih učenika, ali policiji prijave zbog seksa ne stižu često", kazao je on.

Ni prosvetnoj inspekciji slični događaji do sada nisu prijavljivale ni škole, a ni roditelji.

"Ukoliko su te informacije tačne, što ne bi bilo ni čudno, trebalo bi pokrenuti javnost, pa i učenike da o tome progovore, jer se ne bi smelo dozvoliti da mladi ljudi misle kako je takvo perverzno ponašanje normalno", kazala je za "Novosti" glavna prosvetna inspektorka Ljiljana Srđanov.
(B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP