Horoskop za maj-svibanj 2012.

Od 21. aprila/travnja do 21. maja/svibnja vlada znak Bika * Za Bikove jedan od povoljnijih poslovnih perioda, naročito ako ne budu gubili mnogo vremena na periferne poslove * Rak: Period kada Sunce tranzitira preko znaka Bika donosi vam nove poslovne mogućnosti ali situacija...

OVAN (21. 3. - 20. 4.)

Posao

Period počinje mladim Mesecom u Biku i pod uticajem ove pojave do 24.aprila biće rođeni početkom i krajem znaka. Vaša najsmelija maštanja mogu se ostvariti. Da ne biste u vreme punog Meseca 6.maja doživeli razočaranje, naročito u finansijskom pogledu ili da se ne biste osetili prevarenim, u vreme prve Mesečeve četvrti 29. aprila, kada objektivno možete postići sporazum sa Vodolijom ili Lavom, napravite dogovor sa nekim vatrenim znakom ili sa nekim Jarcem. Venera, vladalac vašeg astrološkog polja novca i posla sve vreme boravi u Blizancima, što vam može pomoći da lakše uspostavite komunikaciju sa potencijalnim poslovnim partnerima. Tranzit Jupitera, planete novca i bogatstva koji jednom u dvanaest godina, godinu dana prelazi preko znaka Bika , što je za predstavnike vašeg znaka izuzetno povoljno, mogao bi doneti povoljne okolnosti na poslu. Zbog toga bi trebalo da iskoristite period do polovine juna kada će njegov uticaj početi da pomalo slabi. Sve poslove i dogovore koje budete sklopili u ovom periodu mogu biti za vas početak nove, veoma uspešne saradnje, ma čime da se bavite. Možete započeti veoma uspešnu saradnju sa strancima ali bi ipak trebalo da sve poslove zaljučite do 15. maja, jer će tada Venera, vladalac astrološkog polja posla i novca, krenuti retrogradnim hodom. Neki od saradnika mogu vam okrenuti leđa, mogu odustati od ranijih dogovora, a vaši troškovi se mogu povećati ako se na vreme ugovorom ne obezbedite da do toga ne dođe. Povoljan uticaj na vaš znak može imati Mars u Devici koji vas čini izuzetno ambicioznim i osobom koja je u stanju da u toku tog tranzita pokaže dobre organizacione sposobnosti.

Ljubav

Vladalac vaše astrološke kuće partnerskih odnosa, Venera, planeta ljubavi, tranzitira sve vreme preko znaka Blizanaca zbog čega će vaš društveni život biti veoma naglašen i bićete spremni da se možda upustite i u paralelnu vezu, naročito ako ste veoma mladi, ili dugo u braku ili ste u zrelim godinama. Početak perioda bi mogao doneti izvesne tenzije u odnosima sa Jarcem ili Ribama, Škorpijama. Partner vam može postaviti uslove koje nećete biti spremni da ispunite baš tako rado. Do 9. maja dobra pozicija Merkura, planete komunikacije koji prelazi preko vašeg znaka omogućava vam da svojim šarmom zavedete koga poželite ali već nakon tog datuma kreću nesporazumi jer možete biti pomalo lakomisleni, utoliko pre što i 15. maja, Venera kreće retrogradnim hodom pa se situacija prilično komplikuje. Poslednjih pet dana ovog perioda do 20. maja budite posebno oprezni i ne pravite nerealne planove u vezi sa zajedničkim životom jer se sprema pomračenje Sunca koje vam može pokvariti odnos sa nekim drugim Ovnom ili Lavom. Ako ste skloni tajnim vezama, naročito sa nekim ko živi u inostranstvu, pazite da ne postanete predmet priča, naročito ako se radi o poznatoj osobi ili ako ste vi na neki način prisutni u javnosti.

Zdravlje

Mogući problemi sa grlom.

* * * * * * * * * *



BIK (21. 4. - 21. 5.)

Posao- Jedan od povoljnijih perioda, naročito ako ne budete gubili mnogo vremena na periferne poslove i ako se usredsredite na ono čime nameravate da se bavite bar u sledećih nekoliko godina. Ovo bi mogao biti na neki način period vašeg trijumfa, naročito je povoljan period do 15.maja kada Venera, vladalac vašeg znaka kreće retrogradnim hodom. Nakon tog perioda ovakva pozicija Venere bi mogla doneti nekakva zakašnjenja u isplati, malo težu komunikaciju sa saradnicima, naročito sa novim saradnicama, zavist i mnogo toga sa čime ste inače bili u poslednje vreme suočeni. Ipak, u finansijskom pogledu ne bi trebalo ništa loše da krene, naprotiv. Uz malo više upornosti i spremnosti da se dogovarate sa drugim Bikom, Vagom, Devicom ili Škorpijom zavisi i vaš napredak na poslu i uvećanje finansija. Prvi dani perioda posebno su povoljni za aprilske Bikove, a u vreme punog Meseca 6. maja, možete napraviti dogovor sa nekom Škorpijom, Rakom, Jarcem ili Ribama o dugoročnoj saradnji, nezavisno od dekade u kojoj ste rođeni.Posle dužeg perioda retrogradnog hoda Marsa preko znaka Device što vam nije davalo prostor za manevrisanje, ipak sada kada ova planeta energičnosti ide direktnim hodom, osećate pojačanu ambiciju i imate neverovatan elan za rad kao i spremnost da se izborite za ono što smatrate da vam pripada. Moguć je uspeh u radu sa strancima i ako budete sklopili dugoročan posao, možete očekivati izuzetno dobru zaradu. Ovo je dobar period za umetnike, posebno za muzičare ili arhitekte, slikare. Moguće je neko priznanje koje intimno priželjkujete sa veoma visokog nivoa.

Ljubav

Mnogi Bikovi su okupirani razmišljanjima o braku, proširenju porodice, rešavanju stambenog pitanja i zaista ta tema bi mogla biti od ključnog značaja za većinu predstavnika vašeg znaka. Situacija na ljubavnom planu ne samo da se odvija nabolje, nego ste jedan od najuspešnijih znakova kada je ljubav u pitanju. Dame Bikovi mogu se osetiti pomalo zanemarenim od strane partnera, naročito ako vam se dopada ambiciozna osoba koja prioritet daje poslu. Ipak, većina dama Bikova može da računa na vezu sa stabilnim partnerom, a one koje su slobodne mogu biti predmet udvaranja nekadašnjeg partnera ili će biti u prilici da započnu vezu sa poslovnim partnerom. Ako ste gospodin Bik, verovatno vam je pružanje finansijske stabilnosti i podrške partneru jedan od načina na koji pokazujete svoju privrženost njemu i to vas ispunjava zadovoljstvom. Malo koji gospodin Bik je slobodan a to je onda samo zato što je to njegov izbor. Jarac, Škorpija ili Devica mogu biti sjajni partneri a pomalo komplikovan odnos možete imati posle 15. maja sa drugim Bikom ili nekom Vagom ili Ribama. Dame Bikovi mogu u vreme punog Meseca 6. maja ući u pomalo komplikovanu vezu sa jednom Škorpijom, Rakom ili Jarcem. Većina predstavnika vašeg znaka ima afinitet prema nekom ko se bavi javnim poslom ili je na neki način prisutan u javnosti.

Zdravlje

Moguć manji nazeb.
* * * * * * * * * *




BLIZANCI (22. 5. - 21. 6)

Posao

Prvih petnaest dana perioda morate da se potrudite da učinite maksimalno koliko možete za svoj status na poslu, naročito ako ste na istom radnom mestu oko godinu dana, jer je neko voljan da vas unapredi. Ipak, mnogo toga se odvija mimo vašeg znanja, imaćete utisak da se igraju mnoge zakulsine igre i verovatno ćete biti u pravu, a to se može loše odraziti na vaše poslove, naročito ako radite u privatnoj firmi a rođeni ste u prvoj dekadi znaka. U vašem znaku nalazi se asteroid Karma, zbog čega imate utisak da je sada momenat da hvatate zalet i u pravu ste jer će oko prvog maja ovaj asteroid biti u dobrom aspektu sa Merkurom, vladaocem vašeg znaka i trebalo bi da prihvatite ponudu koju možete u to vreme dobiti, moguće od Jarca, Vage ili Ovna. Devica će vam dati na znanje da vas izuzetno ceni i da joj je stalo do saradnje sa vama. Finansijska situacija se popravlja jer ćete, naročito ako se bavite privatnim poslom, tačno osetiti u koji posao treba da uložite novac. U vreme punog Meseca 6. maja možete dobiti poslovnu ponudu koja će biti veoma privlačna ali ipak dobro razmislite da li treba da ulazite u neke nove aranžmane. Posle 9. maja kreću naporni dana u toku kojih možete imati pad koncentracije i možete brzopleto donositi odluke koje neće biti tako mudre niti će rezultirati u dobrim poslovima. Poslednjih pet dana perioda ne bi trebalo da ulazite u nesmotrene finansijske transakcije, naročito ne sa Rakom, Vagom ili Škorpijom.

Ljubav

Ako ste rođeni krajem znaka, početak perioda donosi nova uzbuđenja, poznanstva, mogućnost pomirenja a slobodni Blizanci mogu biti predmet udvaranja mnogih. Veza sa Vodolijom ili Jarcem je ono što vam trenutno možda najviše odgovara, naročito ako ste dama Blizanci a partner je stariji od vas bar pet godina ili više. Ako ste mladi gospodin Blizanci, spremni ste da uđete u ozbiljnu vezu sa jednim Ovnom koji je u podjednakoj meri ambiciozan koliko i vi. Jupiter se približava vašem znaku, planeta koja vlada vašom astrološkom kućom partnerskih odnosa i koji vam donosi neku vrstu egzaltiranog raspoloženja i spremnost da se upustite u ozbiljnu vezu. U iščekivanju ste novih uzbuđenja, i spremni da se zaljubite. Dame Blizanci ne bi trealo da prave planove za zajednički život, bez obzira da li ste pod istim krovom ili ne sa partnerom bez njegovog znanja. Stalni partner može očekivati da mu poverite sve vaše planove ili tajne. Venera u vašem znaku čini vas izuzetno zaljubljivim ali ako ste rođeni u maju, imate stalnu vezu, trebalo bi da odolite iskušenjima u vidu jedne atraktivne osobe koja se najverovatnije bavi umetnošću.

Zdravlje

Mogući problemi sa grlom.

* * * * * * * * * *



RAK (22. 6. - 22. 7)

Posao

Period kada Sunce tranzitira preko znaka Bika donosi vam nove poslovne mogućnosti ali situacija nije baš tako sjajna kako vam se može činiti. Neko može pokušati da vas po svaku cenu pridobije za sebe, svoje ideje iako zna da to niste voljni da učnite i vi ćete biti oprezni. Ipak je kod Raka najnaglašenija astrološka kuća intuicije i bićete spremni da poslušate svoje šesto čulo pre nego savete okoline, čak i članova porodice što će se ispostaviti kao dobar potez. Ovo je period u kome ćete voditi ozbiljne razgovore sa onima koji mnogo polažu u vas a Mesečeve četvrti su vam svojom pozicijom naklonjene, kako mlad Mesec 21.aprila čiji će se uticaj osećati do 24. aprila, zatim prva Mesečeva četvrt u vašoj astrološkoj kući posla i novca a zatim nastupa za vas povoljan period u vreme punog Meseca 6. maja kada se „puni“ vaša astrološka kuća igara na sreću pa biste u tom periodu mogli imati nekakve vanredne dobitke, moguće i na lutriji. Južni Mesečev čvor u Blizancima koji naglašava vašu intuiciju kao i pozicija asteroida Karme i tranzit Venere dovode vas u pomalo čudan položaj kada ćete biti prilično nesigurni u koga možete imati poverenja a u koga ne. Saradnja sa ženama, posebno iz javnog života može biti prilično komplikovana. Neki Bik ili Vaga vam mogu pružiti neku vrstu tajne pomoći, moguć je posao u sferi umetnosti, neki novi projekti o kojima će se pričati samo u zatvorenim krugovima. Vi ćete biti deo toga.

Ljubav

Ako ste muškarac, radite u privatnoj firmi koja posluje sa strancima, posebno sa nemačkim jezičkim područjem i na poslu često viđate osobu koja deluje prividno nezainteresovano, ona će u stvari vrlo brzo krenuti da vam se direktno udvara. Ipak, pazite se ma kog pola da ste. Iako su vam Mesečeve četvrti naklonjene svojom pozicijom, posebno faza mladog Meseca do 24.aprila koja odgovara junskim Rakovima ili faza punog Meseca 6.maja koja odgovara rođenima u prvoj dekadi jula, retrogradni hod Venere, planete ljubavi preko astrološke kuće tajni i tajnih ljubavi posle 15. maja može doneti prilično komplikovan ljubavni život, utoliko pre ako ste inače skloni da često flertujete. Pozicija asteroida Erosa u Devici gde se još uvek nalazi asteroid Psiha čini vas sklonim preteranom analiziranju partnerovih postupaka ali ne i svojih. Možda bi trebalo da se predomislite kada je u pitanju odluka o privremenom rasikdu, naročito ako je prouzrokovana vašom velikom ljubomorom. Jedan Bik ili Strelac ne mogu bez vas a vi verovatno bez Ovna ili Jarca. Skloni ste fatalnim ljubavima i jakim emocijama a sredovečni Rakovi mogu obnoviti vezu sa nekim iz mladosti i to posle 15.maja što može u velikoj meri iskomplikovati vaš život. Ako je predmet vaših želja jedna Vodolija, prisustvo asteroida Erosa u ovom znaku čini vas nemoćnim da se oduprete njegovom šarmu čak i ako ste svesni da veza najverovatnije nema perspektivu.

Zdravlje

Ostavite duvan.

* * * * * * * * * *




LAV (23. 7. - 23. 8)

Posao

Tranzit Sunca preko vašeg astrološkog polja karijere donosi mogućnost napredovanja na poslu i svakako pojačanu ambiciju. Niste osoba koja lako odustaje od svojih ciljeva ali bi trebalo da najveći deo poslova i dogovora u vezi sa nekim novim projektima završite do 9. maja jer u periodu između 9.- 15. maja mnogo toga se može dešavati na šta niste računali. Možda ćete morati da napravite ustupke koji vam nikako ne idu u prilog. Sredina maja je veoma stresan period i sve do ulaska Sunca u znak Blizanaca 20.maja kada će doći i do pomračenja ove planete, bićete pod velikom tenzijom. Sa nekim drugim Lavom nećete lako naći zajednički jezik ma o kom pitanju da se radi. U toku prve Mesečeve četvrti 29. aprila možete očekivati neke nove ponude, neko će pokušati da vas nagovori da radite za njega, pod prilično dobrim uslovima. Verovatno će se raditi o poslu sa strancima a u vreme poslednje Mesečeve četvrti 12. maja, Vodolija će vam dati predlog za zajedničku saradnju. Neki od poslovnih partnera mogu vam praviti probleme u drugoj polovini maja, ide prilično turbulentan period za koji se treba pripremiti. Finansijski dosta dobro stojite a u izgledu je povećanje prihoda, naročito ako se bavite građevinom ili nekom sličnom delatnošću, ako imate svoju firmu ili ako radite sa strancima.

Ljubav

Trebalo je da se više bavite porodicom, naročito ako ste dugo u braku a sve probleme rešava partner. Nekome je potrebna vaša podrška, možda partner očekuje da ispunite obećanje ili da uradite nešto što se od vas očekivalo, ali vi to niste uradili, možda i pre godinu dana. Ako ste tada upoznali nekog ko vam se svideo, sada je momenat da nastupite ponovo i da učinite sve što tada niste. Ukoliko ste slobodni, prijatelji igraju veliku ulogu u vašem životu. Moguće je novo poznanstvo sa Strelcem, Blizancima, Vagom ili Vodolijom. Jedan od uzbudljivijih perioda je pred vama, naročito ako posao podrazumeva brojne susrete, pitanje je samo da li ćete umeti da ga iskorisite na najbolji mogući način. Severni i Južni Mesečev čvor (vaši karmički zadaci) su tako postavljeni prema vašem znaku da ste skloni da idete iz krajnosti u krajnost. Ili ste maksimalno posvećeni porodici i deci ili, ako niste udati tj. Oženjeni, priželjkujete da vam se “dogodi” brak i proširenje porodice ili ste potpuno opušteni i ponašate se kao leptri koji ide od cveta do cveta. Jedan ste od najpopularnijih znakova i vi to veoma umešno koristite. U vreme punog Meseca u Škorpiji 6. maja predstoji vam manja scena u okviru doma ili ako ste u braku sa stalnim partnerom. Možete postati predmet trača, što će izazvati nezadovoljstvo u vašoj porodici.

Zdravlje

Dobro se osećate.

* * * * * * * * * *



DEVICA (23. 8. - 22. 9)

Posao

Za većinu predstavnika vašeg znaka ovo je jedan od boljih perioda, naročito ako želite da obnovite saradnju sa strancima ili sa nekadašnjim kolegama. Tranzit Sunca preko znaka Bika sa odlično postavljenim mladim i punim Mesecom u vama srodnom znaku Bika i Škorpijem, 21.aprila čiji se uticaj oseća do 24.aprila i 6.- 9. maja, donosi mogućnost uvećanja zarade, posebno u radu sa osobama koje su izuzetno praktična duha, imaju smisla za marketing. Pazite dobro kako ćete odgovoriti na punudu od strane jednog Blizanca ili neke druge Device. Merkur, vladalac vašeg znaka ulazi u znak Bika 9. maja ali njegova snaga tada ne dolazi do izražaja, zbog čega i vi nećete biti tako logični, poslovni i sposobni da procenite namere drugih kao što ste inače to u stanju. Preko astrološke kuće karijere prelazi asteroid Karma zbog čega imate utisak da je došao momenat kada morate da se odlučnije postavite prema svom statusu na poslu i da iskoristite šanse koje vam se ukazuju. Venera, planeta koja na poslovnu planu donosi novac, vladalac vaše astrološke kuće novca, posla i inostranstva posle 15. maja kreće retrogradnim hodom zbog čega ne bi trebalo sve do kraja perioda da zaključujete ugovore ili sklapate poslove, može se raditi o nekoj vrsti prevare koju nećete na vreme otkriti. Period je dobar za igre na sreću ali ne i za razne vrste finansijskih transakcija posle 9. maja.

Ljubav

Od kako je Neptun, planeta zanosa i romantike ušao u znak Riba avgustovske Device su veoma romantično raspoložene i mnogo popustljivije prema stalnom partneru ili beznadežno zaljubljene u nekog ko se bavi naukom, umetnošću ili je maksimalno posvećen karijeri i zbog posla često odsutan a s druge strane prisutan u javnosti. Mars, planeta erotičnosti pogoduje svojim tranzitom preko vašeg znaka i to u direktnom hodu gospodi Devicama koje su u podznaku Jarac, Bik ili dupla Devica, moguće i Rak. U tom slučaju od vas se očekuje više direktnosti i akcije na ljubavnom planu. Dame Device su, nezavisno od podznaka, mnogo spremnije da se upuste u bilo kakvu romansu, čak iniciraju susrete i sa onima koji nisu slobodni. Nekome je veoma stalo da vas osvoji, najverovatnije jednom Biku, Lavu ili Ribama. Jarac koga viđate na poslu može biti dobar izbor za vas, naročito ako vam se bude udvarao u vreme punog Meseca 6.maja,negde u nekom većem društvu. Mnogi predstavnici vašeg znaka rado će se upustiti u tajnu vezu sa nekim ko je prisutan u javnosti nezavisno od statusa, slobodan, oženjen, tj. udata, kako vi tako i ta druga strana. Ukoliko vam se udvara neko na poslu a vi niste načisto šta želite od te veze, najbolje bi bilo da definišete vaš odnos do 15. maja jer kada Venera bude krenula retrogradnim hodom, osoba koja vam se udvara primeniće drugu vrstu taktike i vi najverovatnije nećete moći da joj odolite.

Zdravlje

Pazite se oštrih predmeta.

* * * * * * * * * *



VAGA (23. 9. - 23. 10)

Posao

Ovo je period velike aktivnosti za sve predstavnike vašeg znaka. Dobro znate kako da ste postavite ali niste sigurni da možete samostalno da iznesete ceo posao jer je veliki teret na vašim leđima. Saturn je početkom perioda u vreme mladog Meseca u Biku u opozicji iz vašeg znaka sa Suncem pa ne bi bilo dobro da se suprotstavljate pretpostavljenom, naročito ako se radi o autoritativnoj ili veoma zahtevnoj osobi koja vam nedvosmisleno daje na znanje ko je šef. Ako imate svoju firmu, moraćete da taktizirate i da se prilagođavate trenutnoj situaciji što vas može u velikoj meri iscrpsti i učiniti nedovoljno motivisanim. Najbolje će proći oni koji se bave nekim javnim poslom, umetnošću ili sportom. U tom slučaju, oslonite se u potpunosti na jednu Vodoliju, a sa Ovnom morate da sarađujete na fer osnovi ali ipak da budete na oprezu. Mars, vladalac Ovna u vašoj je astrološkoj kući neprijatelja zbog čega vam predstavnici ovog znaka nisu naročito naklonjeni.Iskoristite tranzit Venere preko astrološkog polja inostransta i ako ste već planirali da negde otputujete, možda i na duže ili nameravate da konkurišete za stipendiju ili nešto slično tome, pokušajte da sve završite do 9. najkasnije do 15. maja. Posle tog perioda nemojte ni na čemu insistirati, pustite da se dogđaji odvijaju svojim tokom. Tokom prve i poslednje Mesečeve četvrti 29. aprila i 12. maja možete očekivati iznenadne dobitke sa više strana. Moguć je dobitak u igrama na sreću.

Ljubav

Vaš ljubavni život mnoge i dalje intrigira a pozicija Venere, vladaoca vašeg znaka u Blizancima čini vas sklonim ne samo flertu nego i paralelnim vezama ako ništa drugo imate veliku potrebu da nekog imate u rezervi. Emocionalno ste prilično nestabilni jer verovatno ste s jednom osobom, mislite da neku drugu a volite treću. Kod vas u životu vlada priličan haos ako ste se upustili u tajnu vezu sa osobom na položaju ili nameravate da odgovorite na udvaranje nekog ko nije slobodan, spremite se za velika uzbuđenja. Ako se budete postavili kako treba, perod će biti prilično dobar za ljubavne odnose ali ipak morate ostati dosledni nekim svojim odlukama i obećanjima. Mlade Vage koje su rođene krajem 80-tih i početkom 90-tih mogu biti zaljubljene u nekog ko je često odsutan ili putuje u inostranstvo. Veza na daljinu za vas može biti prilično stresna ali vi najverovatnije nećete odustati od nekog ko će se možda i dvoumiti da li da ostane u vezi sa vama ili ne. Rođeni sredinom 70-tih mogu biti u velikom iskušenju da li da uđu u vezu sa strancem a oni koji su u drugom braku ili drugoj dužoj ozbiljnoj vezi verovatno će imati velikog uticaja na partnerove odluke koje se tiču njegove karijere i njegovih finansija. Najveći deo predstavnika vašeg znaka u poslednjih godinu dana oseća neku vrstu nesigurnosti i ima utisak da je zanemaren od strane partnera. Tranzit Jupitera preko znaka Bika ne deluje sjajno na vaš emotivni status, ali strpite se idu za vas mnogo bolji meseci u toku kojih ćete moći da očekujete da vam se dogodi nešto veoma lepo i uzbudljivo na polju ljubavi.

Zdravlje

Smanjite obroke.

* * * * * * * * * *



ŠKORPIJA (23. 10. - 22. 11)

Posao

Većina predstavnika vašeg znaka voli period kraj aprila- kraj maja jer Sunce tada prelazi preko vama komplementarnog znaka Bika i vaši poslovni partneri najverovatnije počinju da vas mnogo intenzivnije kontaktiraju. Ovo je period velike aktivnosti za vas ali morate biti dobar „igrač“. Merkur, planeta intelekta sve do 9. maja odlično je postavljen u znaku Ovna u vašem astrološkom polju posla zbog čega ćete i vi pokazivati inicijativu i sklapati poslove a projekti koje predložite naići će na odobravanje i kod mnogih na oduševljenje. Venera, planeta koja vlada vašim astrološkim poljem tajni ali i partnerskih odnosa posle 15. maja kreće retrogradnim hodom zbog čega otvorite četvore oči da vas neko ne izneveri, naročito po pitanju plaćanja, regulisanja dugovanja ili naplate iz inostranstva. Do tog perioda intenzivni kontakti sa strancima i dalje su za vas od prioritetnog značaja. Ako ste rođeni početkom znaka, dobar aspekt sa Neptunom olakšava saradnju sa strancima a ako ste rođeni krajem znaka, budite oprezni. Neka druga Škorpija ili Jarac mogu vam biti od koristi kao savetodavci. U vreme mladog Meseca od 21.- 24.aprila i u vreme punog Meseca u vašem znaku od 6.-9. maja, možete očekivati dobre poslovne ponude koje će rezultirati i dobrom zaradom. Vaš smisao za biznis izbija u prvi plan.Neko od vaših dugogodišnjih kolega i prijatelja pravi plan sa vama a da vi to i ne znate. Možete dobiti poslovnu ponudu na koju niste računali.

Ljubav

Za ljubavni život ovo je dobar period kao i svake godine kada Sunce tranzitira preko znaka Bika. Većina predstavnika vašeg znaka tada, ako je duže u vezi, planira brak, zajednički život, a oni slobodni, spremni su da uđu u novu vezu. Venera, vladalac vašeg znaka u Blizancima čini vas sklonim da ulazite u paralelne veze ili možete biti skloni da olako prihvatate udvaranje od strane osoba koje možda nisu slobodne ali vama to kao da neće smetati. U svakom slučaju, bićete u centru pažnje, gde god se pojavite, muškarce će privlačiti mnogo mlađe dame, moguće prisutne u medijima, dok će dame Škorpije imati sklonost ka emotivnom vezivanju za one koje su do skora smatrale samo prijateljem, moguća je veza sa mlađim muškarcem. Kolegijalni i prijateljski odnosi mogu se lako pretvoriti u ljubavnu vezu, naročito će vas privlačiti inženjeri, sportisti i novinari. Rođeni početkom znaka mogu na samom početku perioda od 21.-24.aprila biti skloni romantičnom zaljubljivanju i tada možete upoznati nekog ko se bavi umetnošću, medicinom ili se može raditi o nekom ko često zbog posla putuje. U vreme punog Meseca u vašem znaku 6.maja moguća je strastvena veza sa Rakom. Ako u to vreme budete negde ne putu, posebno u inostranstvu, može se dogoditi flert ili početak veze sa strancem. Kada Venera krene retrogradnim hodom 15. maja a pre toga 9. maja Merkur uđe u astrološko polje partnerskih odnosa gde njegova svojstva ne dolaze do punog izražaja, bićete skloni nesmotrenim izjavama, vezama koje vam mogu u priličnoj meri iskomplikovati život.

Zdravlje

Više boravite u prirodi.

* * * * * * * * * *



STRELAC (23. 11. - 21. 12)

Posao

Jupiter, vladalac vašeg znaka tranzitira preko znaka Bika u kome je jak, ali to je vaše šesto astrološko polje posla u kome dobra svojstva Jupitera ne dolaze do punog izražaja pa tako i vaši poslovi neće doneti onako sjajan rezultat kakav očekujete. Moraćete da pokažete smisao za praktično i ne bi trebalo da se previše zanosite nerealnim planovima. Rođeni pred kraj znaka u boljem su položaju od rođenih početkom znaka jer su novembarski Strelci skloni da lebde negde u oblacima nesvesni realnosti. Saturn, planeta odlučnosti i ambicije, vladalac vašeg astrološkog polja posla i novca ide retrogradnim hodom preko znaka Vage u kome je jak tako da ćete i vi u sferi novca dosta kalkulisati. To ne znači da ćete imati veliku zaradu, osim ako se ne radi o poslovima koje ste ugovorili ili zaključili otrplike prošle godine u ovo vreme. U vreme mladog Meseca do 24.aprila i u vreme punog Meseca 6. maja budite posebno oprezni jer možete dobiti ponudu u kojoj se krije neka vrsta zamke za vas. Dobra faza je vreme prve Mesečeve četvrti oko 29.aprila kada ćete zajedno sa jednim Lavom, Rakom ili Blizancima biti u prilici da zaključite dobar posao. Vodolija vam može biti od velike koristi svojim savetima ali kao i svi drugi znaci posle 15. posebno bi trebalo da budete oprezni prema svim naizgled dobrim ponudama koje možete dobiti, naročito od Vage, Device ili Blizanca.

Ljubav

Nalazite se u periodu u kome niste načisto da li da budete aktivni ili da sačekate da vidite da li će partner pokazati više inicijative. Severni i Južni Mesečev čvor koji simbolizuju vaše karmičke zadatke nalaze se u vašoj astrološkoj kući ličnosti i astrološkoj kući partnerskih odnosa ali još uvek u stvari ne znate na čemu ste. Potrebno je da prvo raščisitite sa sobom i da se odlučite hoćete li nastaviti vezu ili ćete prihvatiti udvaranje nekog ko već duže vreme pokušava da vas osvoji. Jedna Vaga, Blizanci, Vodolija ili Lav biće u centru vaše pažnje. Slobodni Strelci će najverovatnije biti privučeni pažnjom jednog Ovna koga poznaju preko posla. Ako ste dama Strelac, moguće da se radi o sportisti ili o veoma uspešnom muškarcu koji očekuje da vi budete ona strana koja će napraviti prvi korak. Jupiter, vladalac vašeg znaka brzim hodom ide ka konjukciji sa Suncem nad fiksnom zvezdom Algol što će krajem perioda rezultirati u vašoj odluci u vezi sa nastavkom veze. Žestoke strasti, posebno ljutnju ostavite po strani kada planirate svoju budućnost. Preko posla najverovatnije ćete upoznati nekog ko će vam ne samo imponovati nego će biti veoma uporan da vas osvoji. Mnogi Strelci su skloni tajnim vezama što može samo dodatno iskomplikovati njihov inače komplikovan ljubavni život. Muškarci Strelci su sigurni u sebe čak i previše, naročito oni uspešni i dobrog finansijskog stanja ali im to neće doneti mnogo sreće u ljubavnom životu, naročito ako očekuju romantičnu vezu.

Zdravlje

Trebalo bi da se prdržavate dijetalne ishrane.

* * * * * * * * * *



JARAC (22. 12. - 20. 1.)

Posao

Period počinje mladim Mesecom čiji će se uticaj osećate koji simbolizuje neki nov početak i ako ste decembarski Jarac, iskoristite to na najbolji način. Nemojte više odugovlačiti ono što ste već isplanirali, možda ste već vodili potrebne razgovore u vezi sa novim projektom. U vreme prve Mesečeve četvrti 29. aprila bićete suočeni sa oštrom konkurencijom koja će vam pronaći slabu tačku i moguće je da ćete morati da ulažete dodatni napor da biste izdržali tempo. Vaša najveća podrška ili najveći planovi vezani su za strane poslovne partnere ili ako ste mladi, budućnost vidite u poslu u inostranstvu, u okviru neke firme koja radi sa strancima ili ćete planirati stručno usavršavanje koje bi moglo da vam obezbedi bolje radno mesto. Jupiter, planeta blagostanja brzim hodom prelazi preko znaka Bika što vama savršeno odgovara za sklapanje aranžmana sa strancima tako da bi trebalo da okončate neke pregovore ili da se upustite u posao za koji ste uvereni da će biti profitabilan. Vaše verbalne sposobnosti, znanje stranih jezika i dobra komunikacija doneće vam popularnost među kolegama ali već posle 15.maja kada Venera krene retrogradnim hodom, vaš entuzijazam može biti mnogo manji i vi možete doneti pogrešne poslovne odluke, naročito po pitanju odabira saradnika. Tokom ovog perioda možete igrati igre na sreću, posebno u vreme punog Meseca 6. maja možete očekivati neočekivane dobitke. Vaši odani saradnici biće neki drugi Jarac, Strelac dok u Blizance i Vagu ne možete imati mnogo poverenja.

Ljubav

Ljubav u maju je ono o čemu svaki Jarac mašta ali ovog maja tj. tokom perioda vladavine znaka Bika nećete biti baš naročito sposobni da svoj ljubavni život osmislite na pravi način. Imaćete utisak da vam događaji izmiču kontroli. Dobar aspekt između Plutona u vašem znaku, planete harizmatičnosti i Marsa u Devici čini vas ipak postojanim u svojim emocijama ali pitaćete se šta je sa onom drugom stranom. Gospodin Jarac ima mnogo više šanse da sredi svoj ljubavni pa i porodični život od dame Jarca jer će ona biti okupirana svojim ličnim ambicijama, brojnim obavezama i karijerom. Tranzit Meseca može doneti, naročito u vreme prve Mesečeve četvrti 29.aprila i u vreme punog Meseca 6. maja susrete koji obećavaju ili neki manji flert ali teško da će bilo koji predstvanik vašeg znaka biti spreman da napravi selekciju između brojnih „kandidata „ koji mu se nude. Bez obzira da li ste slobodni ili ne, mladi ili srednjih godina, imate razne opcije kada je ljubavni život u pitanju ali nikako da napravite pravi izbor. Posle 15. maja kreće naporan period ako ste u vezi sa Bikom, Rakom ili Vagom. Možete biti nevoljno uvučeni u njihove privatne probleme ili mogu s punim pravom očekivati od vas da ih vi na bilo koji način rešite.

Zdravlje

Dobro se osećate.

* * * * * * * * * *



VODOLIJA (21. 1. - 19. 2.)

Posao

Tokom ovog perioda moraćete da pokažete veliku dozu strpljenja i tranzit Merkura, planete koja utiče na vašu kreativnost, popularnost i kontakte sa strancima svojim položajem pomaže vam sve do 9. maja nakon kog perioda će biti relativno loše postavljen prema vašem znaku. Nastupa period nervoze i velikih obaveza. Pre tog datuma pokušajte da napravite dogovor sa Blizancima, Vagom ili Jarcem o svim detaljima posla kome želite da pristupite. Na Ovna ne možete mnogo da računate, čak i ako budete spremni da mu ponudite dobar honorar. Napet aspekt između Urana, vladaoca vašeg znaka i Plutona, planete koja se nalazi u vašoj astrološkoj kući neprijetelja može prouzrokovati nesuglasice, posebno sa jednom Škorpijom, Rakom ili Lavom u vreme punog Meseca 6. maja. Ako želite da napredujete ili da nađete odgovarajući posao, moraćete da pristanete i na nešto na šta niste računali. Finansijska situacija je dobra i većina predstavnika vašeg znaka uspeva da reši problem te vrste. Mlade Vodolije bi trebalo da maksimalno vreme posvete učenju, studiranju i stručnom usavršavanju. Posle 15. maja situacija bi mogla da se pomalo iskomplikuje, naročito ako imate svoju privatnu firmu ili radite u velikoj firmi a do tog perioda niste rešili pitanje svog statusa. Možete biti žrtva nekakve spletke ili nekog trača koji nećete moći lako da demantujete. Ako nameravate da započnete privatan biznis, učinite to pre 5. maja.

Ljubav

Nemate utisak da možete da organizujete svoj život onako kako biste želeli.Trudite se da se izborite za svoju samostalnost u svim sferama života. Ako vam se bude udvarao jedan Lav, bićete prilično nepoverljivi prema njemu ili ćete očekivati da bude spreman da ispunjava vaše uslove u želje. Trazit Merkura vam odgovara sve do 9.maja kada će ući u znak Bika i verovatno ćete nakon tog perioda pokazati veću dozu tvrdoglavosti i nespremnosti da pokažete smisao za toleranciju čak i prema stalnom partneru koji je oduvek bio prema vama. Ako ste dugo u vezi, niste u stanju da hladnokrvno rešavate pitanje svog statusa niti znate da li bite ušli u brak ili raskinuli. Koristite snagu Venere u Blizancima, sve do 15.maja, štiti vas svojim tranzitom a nakon tog perioda kreće retrogradnim hodom zbog čega ćete verovatno praviti pogrešne poteze i dovesti do zategnute situacije kako u vezi tako i u domu. Kako Uran, vladalac vašeg znaka obrazuje napet aspekt sa Plutonom, vladaocem astrološke kuće doma, a Uran je planeta promena, imate veliku želju da nešto u svom životu promenite. Međutim niste načisto kako da tu promenu izvedete a da ona bude što bezbolnija po vas.

Zdravlje

Promenite režim ishrane.

* * * * * * * * * *



RIBE (20. 2. - 20. 3)

Posao

Verujete da možete da započnete veliki posao i imate velike planove. Tranzit Sunca preko znaka Bika donosi mogućnost proširenja saradnje, započinjanja poslova koji će na duži rok biti veoma profitabilni i koji će moći da vam obezbede dobru materijalnu osnovu za sve ono čime nameravate da se bavite. Ako ste zainteresovani za nov posao, u domenu medija, trgovine, građevine ili neke kreativne delatnosti, bićete uspešni a novac ćete verovatno uspeti da pribavite bilo preko kredita ili ako ste već afirmisani preko sponzora. Neko veoma uticajan i moćan podržava vas i moguće da se radi o Ovnu, Škorpiji ili Jarcu i vaša snaga leži i u podršci koju dobijate od onih koji su na višem položaju od vašeg. Mlade Ribe koje pokušavaju da se probiju u poslu koji podrazumeva rad sa strancima, biće uspešne, naročito u sportu, umetnosti ili nauci. U vreme mladog Meseca do 24.aprila i u vreme punog Meseca 6. maja, možete očekivati dobre poslovne ponude koje bi mogle da znače početak dobro plaćenog posla koji će vam omogućiti da često putujete. Kao i za mnoge znake, tako i za vas, tranzit Merkur i Venere posle 9. i 15. maja može doneti dosta problema jer ćete biti prilično nerealni u očekivanju podrške od onih koji nisu do tada pokazali želju da vam izađu u susret po svim važnim pitanjima.

Ljubav

Tranzit Marsa, planete strasti preko astrološkog polja partnerskih odnosa, već duže vreme vas čini zainteresovanim za nekog Ovna, Škorpiju ili Jarca. Ipak, posle duže vremena, Mars je krenuo direktnim hodom zbog čega će i osoba koja vam se dopada ili vaš stalni partner biti mnogo direktniji, aktivniji i spremniji da vam izađe u susret po mnogim pitanjima. Mnogi predstavnici vašeg znaka mogu planirati brak ili mogu, ako su u stalnoj vezi ili braku, planirati proširenje porodice. Partner vam imponuje kako zbog onoga što je postigao u društvu tako i zbog podrške koju pruža vama u vezi sa vašom karijerom. Najbolje se slažu oni koji su slične struke, dame Ribe su u izvesnoj prednosti jer ime je veoma važna podrška partnera dok su muškarci rođeni u znaku Riba prilično diskretni i ne naročito spremni da pokažu šta osećaju prema osobi koja ima je draga, naročito ako se radi o nekom s kim su se već rastajali i mirili. Tranzit Venere, planete ljubavi preko znaka Blizanaca čini vas spremnim da započnete zajednički život a ako ste mladi, dobro razmislite da li je za vas to najbolje rešnje jer bi posle 15.maja situacija mogla da se značajno iskomplikuje, posebno ako treba da rešavate zajedničke stambene ili materijalne probleme. Moguć je zajednički odlazak u inostranstvo sa jednom Škorpjiom, Rakom ili Bikom i to bi za vas značilo mogućnost da se mnogo više zbližite a mnogi će planirati i bračno putovanje u inostranstvo.

Zdravlje

Pazite se povrede u sportu.
Izvor: Novosti Zivot plus, conopljanews.net)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP