Titanik: Poslednji obrok (VIDEO)

Čuveni brazilski kuvar Ton Vaskonselos, šef restorana "From the Galley" u Sao Paulu, pripremio je, povodom 100 godina od potonuća Titanika, sva jela sa poslednjeg jelovnika koja su poslužena putnicima prve klase pre nego što je brod potonuo.



Želeći da njegova jela bude što istovetnija specijalitetima koja su servirana te kobne noći 14. aprila 1912, Vaskonselos je proveo nekoliko meseci tragajući za originalnim receptima.

"S obzirom da volim Titanik, pomislio sam da jedino što mogu mogu da učinim u njegovu čast je da napravim meni, da reprodukujem jela poslužena poslednje veče u prvoj klasi", kazao je Vaskonselos.

"Naš jelovnik se sastoji od 11 jela. Tu su ostrige iz Rusije, ovo je ostriga sa votkom, ovde imamo konsome Olga sa školjakama svetog Jakova, pa losos u sosu muslin, piletinu na lionski način", nabraja Vaskonselos.

"Ovo je jedinstveni trenutak. Potonuće Titanika je deo ljudske mašte. Uživam večeras", kaže Marijana Nasimentu, jedna od gošći restorana.

Druga, Marija Ðanđakomo, dodaje kako je "hrana izvrsna, veoma usklađena. Vina su, takođe, usklađena sa jelima, sve je zaista veoma ukusno".

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP