Plavi voz - pogledajte epizode serije

U glavnim ulogama: Ljubomir Bulajić, Aleksandar Radojičić, Sanja Popović, Suzana Lukić, Lena Bogdanović, Nebojša Milovanović, Goran Sultanović, Aleksandar Đurica, Tinja Došen.



Urednik serije Marko Novaković, direktor fotografije Jovan Milinov, pisac scenarija Janko Baljak, scenograf Dragan Sovilj, reditelj Janko Baljak, kostimograf Nevena Milovanović, izvršni producent Nataša Milojević, montažer Goran Mitrović, kompozitor Janja Lončar.

Druga epizoda TV serije "Plavi voz": finale "Izbora za princezu maja" ušlo je u završnu fazu. Za najlepšu je, ipak, odabrana Milena, a Anica je zauzela drugo mesto kao prva pratilja

Odmah nakon proglašenja pobednice, direktorka usplahireno saopštava vest o smrti maršala Tita. Priredba se prekida. Vojislav prilazi Anici koja je ljuta što nije pobedila.

Nakon par dana, ceo razred odlazi ispred Skupštine da oda počast Titu. Vojislav odlučuje da se iskupi kod Anice i sledeće jutro je u stopu prati do pekare. Na zajedničkom doručku u pekari Vojislav poklanja Anici značku sa Titovim potpisom.

Proglašena je sedmodnevna žalost i Vojislav, koji radi u školskom razglasu, pušta celoj školi Titove arhivske govore i rodoljubive pesme. Njegov drug Dok ga zadirkuje zbog odnosa sa Anicom. Vojislav dolazi na ideju da pozove Anicu u razglas da pročita jednu rodoljubivu pesmu. Dok Anica čita pesmu, Vojislav polako počinje da je svlači i miluje. Kad Anica završi pesmu, Vojislav pušta sa ploče Titov govor i počinje sa Anicom da vodi ljubav u razglasnoj stanici.

Međutim, Vojislav je slučajno uključio i mikrofon iz razglasne stanice tako da se u svim učionicama, pored Titovog govora, čuje i zvuk vođenja ljubavi njega i Anice. Nekoliko profesora razvaljuje vrata razglasne stanice i zatiču ih na delu. Organizuje se hitna sednica nastavničkog veća. Milicija dolazi u školu i odvodi Vojislava na informativni razgovor. Nastavnici odlučuju da izbace Vojislava iz škole.

U milicijskoj stanici Vojislav dobija jake batine jer se sumnja da je čitavu stvar smislio unapred i da je provokator. Anica ostaje u školi, ali trpi šikaniranje celog razreda.

Aleksandar, profesor marksizma, donosi audio snimak inkriminisanog događaja u miliciju i pokušava da dodatno okleveta Vojislava ne bi li stekao neke povlastice za sebe. Kasnije, Aleksandar sačekuje Anicu kolima ispred škole nudeći joj da je poveze kući. Anica pristane i u toku vožnje Aleksandar počinje da joj se udvara. Vojislavljev deda dolazi u milicijsku stanicu po unuka, ali kaže da će ipak sačekati jutro pre nego što ga povede kući.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP