Ženski orgazam, bez mnogo filozofiranja

Čitajući ženske magazine može se steći utisak da je postizanje orgazma maltene nemoguća mislija, a ako ih slučajno lako doživljavate, sasvim sigurno će pokušati da vam objasne da nisu dovoljno intenzivni, da treba da traju duže ili da je na primer neki "drugi" orgazam bolji od onog u kojem vi uživate.

"Do orgazma stimulacijom G tačke", ili, zašto da ne, "A tačke"... Kao da svake nedelje ženska anatomija dobije još poneki do tada neotkriveni deo.

Onda imate i seriju naučnih i pseudonaučnih istraživanja koji se bave pitanjima vaginalnog i klitoralnog orgazma, tretirajući ih kao potpuno zasebne fenomene, toliko nezavisne da navodno aktiviraju različite delove mozga... Ozbiljna debata vodi se na tu temu. Kako god okrenete, ako čitate ponešto na tu temu, ispašće da orgazam koji doživljavate bez problema iz nekog razloga nije dovoljno "dobar" i da treba ozbiljno da se pozabavite metodama koje će vam omogućiti da doživite onaj "drugi", koji je "bolji", i za kojim u međuvremenu (dok ne ovladate tim čudesnim veštinama) čeznete, kvareći sebi uživanje u seksu.

Evo u čemu je stvar... Vaginalni orgazmi definitivno postoje. Oni nisu nalik "mitskom jednorogu" u kategoriji orgazama, kao što bi se dalo pomisliti kad uzmete u obzir štivo na tu temu. "Mitom" su ih proglasili isti oni stručnjaci koji na pomen G tačke zakolutaju očima (godinama su verovatno pokušavali da utvrde gde se nalazi, pa pošto je oni nisu pronašli izveli su nepobitan zaključak da ne postoji).

Ali, i među seksolozima ima razumnog sveta, pa dr Beverli Vipl priznaje da medicinska zajednica negira postojanje G tačke jer "ako ne mogu da je vide pod mikroskopom, smatraju da ne postoji". Ona smatra da su izjave žena koje tvrde da G tačka postoji mnogo merodavnije od suvih naučnih istraživanja.

Dr Liza Renkin je jedna od njih. U knjizi "Šta ima tamo dole? Pitanja koja biste postavili ginekologu samo ako je to vaša najbolja prijateljica" ona priznaje da je vaginalni orgazam uz penetraciju doživela samo jednom, ali da u tome ne vidi nikakav problem. I to viđenje zapravo na najbolji način sumira čitavu ovu priču. Da, vaginalni orgazam postoji i sjajan je osećaj, ali nije nužno "bolji" niti "poželjniji" od bilo kojeg drugog, uključujući i klitoralni. To sigurno nije nešto čime treba da se opterećujete.

Poenta je u tome da je svaka vrsta seksa koja vam donosi zadovoljstvo, od masturbacije preko oralnog seksa do odnosa koji uključuje penetraciju, savršeno ok. Kao što je svaki orgazam koji doživite dobrodošao i u tom trenutku - najbolji mogući. Svako dalje razmišljanje na ovu temu samo je bespotrebno cepidlačenje koje će vam pokvariti provod. Uostalom, orgazam, kao i većina drugih svari u životu zavisi samo od vašeg stava.
(Mondo)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP