Željko Joksimović izbegao teroristički napad tokom Evrosonga

Azerbejdžan je sprečio pokušaje terorističkih napada tokom trajanja Evrosonga i uhapsio više desetina osumnjičenih, od kojih je jedan ubijen dok je pružao otpor, saopštilo je danas ministarstvo za nacionalnu bezbednost Azerbejdžana.

- Ministarstvo za nacionalnu bezbednost je odlučilo da ne objavljuje ove informacije tokom Pesme Evrovizije da ne bi izazvali paniku među građanima i stranim gostima - navodi se.

Glavni cilj uhapšene grupe bio je da izvede terorističke napade u Bakuu tokom Pesme Evrovizije, a zahvaljujući preduzetim merama uhapšeno je 40 pripadnika ove grupe, kako navodi ministarstvo.

Finalno veče Evrosonga održano je 26. maja.

Grupa je planirala napade na koncertnu salu u kojoj se održavao Evrosong, na predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, na policijske zgrade, hotele u kojima odsedaju stranci, džamije i druge verske objekte, precizira se u saopštenju.

Uhapšeni su "nabavili ulaznice za Kristalnu halu sa ciljem da počine teroristički akt", zaključuje se u saopštenju ministarstva za nacionalnu bezbednost.

Služba bezbednosti uhapsila je ovu bandu tokom operacija u Bakuu, Ganži, Sumgajitu i nekim drugim delovima zemlje, dodaje ministarstvo ne precizirajući datume hapšenja.

Prilikom hapšenja neki od osumnjičenih su pružili oružani otpor pa je jedan od njih ubijen, kaže se još u saopštenju.

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP