Aleksandar Vučić na Facebooku: Šokiran sam

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić na svom profilu na Fejsbuku napisao da je šokrian lažima koje predstavnici MUP daju medijima o aferi prisluškivanje.

On ujedno najavljuje da će se obratiti javnosti do kraja nedelje, kada će izneti podatke o načinu prisluškivanja političara u Srbiji, kao i o tome ko je u svemu tome imao kakvu ulogu.

Ranije danas premijer Srbije i ministar policije Ivica Dačić je izjavio da je u toku istraga u vezi sa incidentima o prisluškivanju i o ometanju kolone predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Dačić, koji boravi u poseti Rimu, kaže da se vodi zvanična istraga o tome da li je bilo zahteva za skidanje listinga mobilnih telefonskih razgovora, da to radi Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije i da za sada nije informisan o tome da li su te istrage završene.

Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije dobio je od kompanije "Telekom" obaveštenje da ne postoji registrovan zahtev za uzimanje listinga telefonskih razgovora potpredsednika vlade Aleksandra Vučića, prenosi RTS.

Sektor unutrašnje kontrole nastavlja sa proverama organizacionih jedinica u okviru istrage o prisluškivanju najviših državnih funkcionera.

U policiji kažu da oni od samog početka nemaju taj papir i da im je neophodan kako bi uopšte mogli da konkretizuju istragu o ovom slučaju.
Podsetimo, načelnik Uprave kriminalističke policije Srbije, general Rodoljub Milović demantovao je u izjavi za "Novosti" da je on naložio prisluškivanje prvog potpredsednika vlade i predsednika države.

Upravo je Aleksandar Vučić Milovića označio kao odgovornog za potpisivanje naloga za prisluškivanje.
(Izvor B92)

  © Blogger templates Newspaper III by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP